Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mies, haluatko onnellisen perheen? Käy kirkossa

 

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan erityisesti miehen uskonnollinen osallistuminen hyödyttää perhettä.

Pariskunnat, joista vain mies osallistuu säännöllisesti jumalanpalveluksiin tai jotka osallistuvat jumalanpalveluksiin yhdessä, ovat onnellisempia kuin ne avio- tai avoparit, joissa kumpikaan ei osallistu tai vain nainen osallistuu. Asia ilmeni vastikään julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa.

Better Together: Religious Attendance, Gender, and Relationship Quality -tutkimuksen mukaan niistä pariskunnista, joissa mies osallistui säännöllisesti jumalanpalveluksiin joko yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa, 78 prosenttia puolisoista luonnehti itseään ”hyvin onnelliseksi” tai ”erittäin onnelliseksi”.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Liitoissa, joissa vain nainen kävi jumalanpalveluksissa, itseään hyvin tai erittäin onnelliseksi kuvasi puolisoista vain 59 prosenttia. Kahden jumalanpalveluksessa käymättömän ihmisen suhteessa vastaava luku oli 67.

Tutkijoiden mukaan miesten uskonnollinen osallistuminen hyödyttää heidän ihmissuhteitaan mahdollisesti siksi, että uskonnolliset yhteisöt lukeutuvat niihin harvoihin amerikkalaisinstituutioihin, joissa miehiä rohkaistaan omistautumaan perheelleen.