Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sananvapaus-seminaari törmäsi Facebookin sensuuriin

 

Kuvituskuva: Istockphoto

IK-opiston Sananvapaus uhattuna? -seminaarin Facebook-mainos hylättiin.

”Mainoksesi on voitu hylätä, jos siinä mainitaan poliitikkoja, vaalien lopputulokseen vaikuttavia aiheita tai tämänhetkisiä tai ehdotettuja lakeja”.

Tällaisen selityksen antoi Facebook sille, ettei se antanut markkinoida IK-opiston Sananvapaus uhattuna? -seminaaria alustallaan. IK-opisto on helluntailiikkeen koulutuskeskus.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Aiemmin opiston seminaarien mainostus ei ole kohdannut vastaavaa sensuuria.

– On vaikea sanoa, onko ongelma seminaarin poliittisesti virittyneessä teemassa vai luennoitsijoissa, toteaa opiston markkinoinnista vastaava Nanku Anttila.

Marraskuun 6.-7. päivä järjestettävässä seminaarissa luennoivat Tapio Puolimatka, Juha Ahvio, Susanna Koivula ja Ville Hoikkala. Hoikkala (SDP) ja Koivula (KD) ovat mukana kunnallispolitiikassa ja Puolimatka (KD) on ehdolla
tulevissa kunnallisvaaleissa.

Puolimatka ja Ahvio ovat myös tunnettuja mielipidevaikuttajia, jotka ottavat säännöllisesti kantaa poliittisesti kuumiin aiheisiin kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin sekä maahanmuuttoon.

Viime keväänä Tapio Puolimatkan kirja Saanko luvan sanoa – Sananvapaus ja vihapuhe (Perussanoma Oy) törmäsi niin ikään sensuuriin Facebookissa. Kirjan FB-mainos hylättiin mainonnan sääntöjen vastaisena.

 

Aiheet