Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Radioraamattupiiri alkoi tasan viisi vuotta sitten – palaute kannustaa jatkamaan

 

Riitta Lemmetyinen, Eero Junkkaala ja Aino Viitanen luotsaavat yhdessä radioraamattupiiriä.

Radioraamattupiiri kokoontuu kerran viikossa – nyt jo kuudetta vuotta. Tuhannet ihmiset kokoontuvat viikoittain tutkimaan Raamattua yhdessä Riitta Lemmetyisen, Eero Junkkalan ja Aino Viitasen kanssa.

Kuusi vuotta sitten Suomen Raamattuopiston silloinen toiminnanjohtaja Timo Junkkaala ja viestintäjohtaja Jaana Ollilainen istuivat pohtimaan, mikä innostaisi suomalaisia tutkimaan Raamattua. Keskustelussa pulpahti esiin kysymys, voisiko raamattupiiri toimia radiossa. Miksi kukaan ei ollut aikaisemmin keksinyt sitä?

Kokeilu käynnistettiin Radio Deissä. Tiistai-iltaisin kello 18:30 raamattupiiri alkoi käydä keskustellen läpi Raamatun eri kirjoja. Ensimmäinen ohjelma lähetettiin 8.1.2013. Piirissä oli kolme Raamatusta innostunutta keskustelijaa: teologian maisteri Riitta Lemmetyinen, teologian tohtori Eero Junkkaala ja aluejohtaja Aino Viitanen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Heti ensimmäisen lähetyksen jälkeen odotettiin jännittyneinä kuuntelijoiden palautetta, ja sitä alkoikin tulla. Ensimmäisen palautteen lähettäjä kertoi löytäneensä ohjelmasta elämäänsä Jumalan anteeksiannon ja armon.

Piirin keskustelijoille on syntynyt vahva tunne siitä, että raamattupiirit ovat löytämässä uudelleen paikkansa seurakunnissa. Heidän mukaansa Raamatun rikkauksista voi ammentaa loputtomasti. Toiveena on, että kuulijat oppisivat rakastamaan Raamattua ja tuntemaan hänet, josta Raamattu kertoo. Eero Junkkaala on laatinut oppaan jokaista radioraamattupiirissä käsiteltävää Raamatun kirjaa varten.

Palaute kannustaa jatkamaan radioraamattupiiriä.

– Kiitos radioraamattupiiristä. Olen saanut uusia huikeita oivalluksia sen äärellä. Tekijätkin ovat ihan ihmisiä. Rima ei ole liian korkealla. Toivottavasti ohjelma pyörii vielä pitkään.

– Kiitos kaikista tähänastisista lähetyksistä. Ohjelmat ovat kuin hunajaa korville. Ilo on olla kanssanne löytöretkellä. Olette niin aitoja ja läsnä olevia. Siunausta ja toivomus, että ohjelmat jatkuisivat.

Keväällä 2018 radioraamattupiirissä käydään lävitse Paavalin kirjeitä ja seuraavana syksynä tutustutaan Ilmestyskirjaan.