Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Protestanttijohtajat Amerikassa yhä iäkkäämpiä

 

Johtajien keski-ikä on noussut kymmenellä vuodella 25 vuodessa.

Yhdysvaltain protestanttiseurakuntien johto harmaantuu kovaa vauhtia, kertoo tutkimuskeskus Barna Groupin tuore raportti. Sen mukaan vain yhdellä seitsemästä yhteisöstä on alle 40-vuotias kippari. Vielä 25 vuotta sitten johtajien keski-ikä oli 44 vuotta, nyt se on 54.
Barna Groupin johtaja David Kinnaman pitää johtajien ikääntymistä ”yhtenä räikeimpänä ongelmana, jonka kirkko kohtaa nykyään”.
Raportin mukaan moni tulee pastorin työhön vasta ensimmäisen työuransa jälkeen, ja pastorit myös viipyvät samassa seurakunnassa aiempaa pidempään.
Ilmiöön liittyy myös vaikeus siirtää vastuuta nuorelle sukupolvelle. Yli 50-vuotiaat pastorit myöntävät tämän, mutta samalla heillä olisi suuri halu ohjata seuraavaa sukupolvea.
– He näkevät suurimmaksi toivokseen vaikuttaa nyt ihmisiin mieluummin kuin yhteiskuntaan ja rakenteisiin, LifeWay-tutkimuskeskuksen johtaja Thom Rainer toteaa.
Selvitykseen vastasi 14 000 protestanttipastoria. Siitä uutisoi christianitytoday.com.