Progemestari Neal Morse Isoon Soittoon Keuruulle

 

Neal Morse saapuu Suomeen konsertoimaan toista kertaa

Yhtenä progressiivisen rockin kirkkaimpana tähtenä tunnettu Neal Morse vierailee Iso Soitto -festivaaleilla Keuruun Isossa Kirjassa lauantaina 25. heinäkuuta. Bändin rumpalina on Dream Theaterissa vuosia soittanut Mike Portnoy.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Keuruun Isossa Kirjassa järjestettävä Iso Soitto -festivaali saa ykkösluokan kansainvälisen artistiryhmän, Neal Morse Bandin, jonka rumpalina kuullaan Mike Portnoyta. Neal Morse valittiin viime vuonna Yhdysvalloissa ykköseksi progressiivisen rockin hall of fame -äänestyksessä, Portnoy puolestaan vuoden rumpaliksi (Prog Magazine).

Aikoinaan Spock’s Beardin perustanut Neal Morse ja Dream Theaterin perustanut Mike Portnoy ovat tehneet jo vuosia musiikillista yhteistyötä. Molemmat ovat esiintyneet myös Flying Colors- ja Transatlantic -nimisissä bändeissä. Portnoy on tahdittanut useita Morsen sooloalbumeita kuten Testimony I:a ja II:ta, joissa Morse jakaa vahvalla musiikin kielellä todistuksensa uskoontulostaan.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

Isoon Soittoon saapuva Neal Morse Band on ryhmä huippulahjakkuuksia. Siinä soittavat Morsen ja Portnoyn lisäksi Randy George (basso), Eric Gillette (kitara, laulu) ja Bill Hubauer (koskettimet, saksofoni, viulu).

Neal Morse Bandin uusin albumi Grand Experiment ilmestyi helmikuussa 2015. Albumin tekee ainutlaatuiseksi se, että bändi kokoontui studioon ilman mitään etukäteismateriaalia: biisit syntyivät studiolla bändin jäsenten yhteistyönä. Lopputulos on huikea, kuten eräs musiikkifoorumin arvioitsija toteaa:

– Progressiivisen rockin klassikko, jota tullaan kuuntelemaan vielä 20 vuoden päästä.

Vuonna 2012 Keuruulla ensimmäisen kerran vieraillut Neal Morse jätti lähtemättömän vaikutuksen kuulijoihinsa. Myös Morselle keikka oli yksi mieleen painuvimpia.

– Olemme jälleen mielellämme tulossa luoksenne, kertoo Neal Morse, joka on luvannut myös puhua sunnuntaiaamun musiikkijumalanpalveluksessa.

Suomi-gospelin legendan paluu: Heureka

Iso Soitto -festivaali kokoaa myös monipuolisen kattauksen kotimaista hengellistä musiikkia. Odotetuin ryhmä lienee 80-luvun legendaarinen gospelyhtye Heureka, joka tekee historiallisen comebackin. Nuorten kajaanilaisveljesten Jari, Juha ja Tommy Levyn ympärille rakentunut bändi on ilmoittanut tulevansa vielä kerran pojat -asenteella. Festivaalin aikana kuullaan myös muun muassa Palo-trioa, Pekka Simojokea, Ida Elinaa ja Sailaa.

Iso Soitto -festivaali järjestetään konferenssikeskus Isossa Kirjassa Keuruulla 24.–26. heinäkuuta. Lisätietoa festivaalista ja ennakkoliput Ison Kirjan sivuilta.