Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Pohjan entinen kirkkoherra välttyi syytteiltä

 

Juha Molari. KUVA: Wikipedia

Pohjan suomalaisen seurakunnan entistä kirkkoherraa Juha Molaria ei syytetä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kerrotaan Länsi-Uusimaan verkkouutisissa. Molarin kirjoittelu internetissä täytti apulaisvaltakunnansyyttäjän sijaisen Mika Ilmanin mukaan kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit.

Molari oli kirjoituksissaan muun muassa vihjaillut kaukasialaisten pakolaisten terrorismiyhteyksistä solvaavaan sävyyn.

Molarin kärkevät nettikirjoitukset johtivat syyteharkintaan viime keväänä. Tutkintapyynnön teki vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Kahdessa blogikirjoituksessaan Molari oli kommentoinut Kaukasiasta saapuneista pakolaisista koostuvaa ihmisryhmää ja antanut ymmärtää, että kaikilla Kaukasiasta Suomeen paenneilla ihmisillä olisi moitittavalla tavalla yhteyksiä terrorismiin ja että he eivät ole varsinaisia pakolaisia.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Apulaisvaltakunnan syyttäjän sijaisen mukaan kysymys oli tältä osin vahvasta yleistyksestä, joka oli kohdehenkilöitään solvaava ja panetteleva ja heidän ihmisarvoaan loukkaava.

Kirjoituksiin sisältyi toisaalta myös lausumia lieventäviä selityksiä.

Lisäksi epäilyllä oli poliittiseen puheeseen liittyvä oikeus tietynasteiseen liioitteluun ja provosoimiseen, joten tekoa oli kuitenkin pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen jätti sen vuoksi syytteen nostamatta.

Juha Molari on suomalainen teologian tohtori taloustoimittaja, entinen Pohjan seurakunnan kirkkoherra ja Russia Today -kanavan blogisti. Molari on herättänyt huomiota osallistumalla Suomen antifasistisen komitean toimintaan ja esittämällä arvostelua muun muassa ProKarelia -järjestöä vastaan.

 
artikkelibanneri Uusi Tie