Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Kuukaupin työ sai tunnustuksen

 

Piispa Aarre Kuukauppi. KUVA: Kristiina Paananen

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukaupille on myönnetty ensimmäisen luokan ansioristi, joka on Viron kirkon korkein kunnianosoitus. Risti luovutettiin Narvassa, Viron kirkon 400-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä.

Juhlajumalanpalveluksessa saarnasivat sekä piispa Kuukauppi että Viron kirkon arkkipiispa Andres Põder.

Jumalanpalveluksen yhteydessä arkkipiispa Põder luovutti piispa Kuukaupille Viron kirkon myöntämän ensimmäisen luokan ansioristin.

Ohjelmassa kuultiin Inkerinmaan ja Inkerin kirkon historiaa sekä runsaasti erilaista musiikkia. Monikielinen juhla sujui suomen-, viron- ja venäjänkielellä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Inkerin kirkosta on tullut sellainen Jumalan sulatusuuni, jossa sulatetaan kaikki kansat yhteen. Tässäkin meitä on sekä venäläisiä että suomalaisia, inkeriläisiä, eestiläisiä – monesta kansasta, monesta kielestä ja hyvässä sovussa me veisaamme Herralle kiitosta, totesi Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi.

Piispa Kuukauppi kertoi saarnansa alussa, että Narva on ollut hyvin tärkeä paikka Inkerin kirkolle.

– Kun kaikki luterilaiset kirkot oli suljettu Inkerissä ja Venäjällä, Narva oli melkein ainoa seurakunta, johon inkeriläiset pääsivät jumalanpalveluksiin, ehtoollisen viettoon, konfirmaatioon ja kastamaan lapsia.

Jumalanpalveluksessa lauloivat Viron inkeriläisten kuorot johtajinaan Tatjana Belan, Kaja Arulepp ja Marge Matson. Kelton kirkkokuoro esiintyi Marina Väisän johdolla.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie