Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Perhetyöntekijä: Keskustellaanko naisiin kohdistuvasta väkivallasta seurakunnissa tarpeeksi avoimesti?

 

Pia Rendic. Kuva: Anca Clivet

Kyproksella ihmiskaupan uhreja auttanut Pia Rendic palasi Suomeen ja havaitsi, että naisiin kohdistuvan väkivallan todellisuus iski silmille myös täällä.

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä Kyproksella toiminut Pia Rendic palasi loppuvuodesta 2015 Suomeen ja työskentelee nyt seksuaalista ja fyysistä väkivaltaa kokeneiden naisten ja lasten parissa.

Rendic kirjoittaa Uusi Tie -lehden kolumnissa, että ”Kyproksella kuvittelin ihmiskaupan uhreja auttaessani olevani naisiin kohdistuvan väkivallan syvimmässä saarekkeessa, mutta todellisuus on iskenyt lujaa silmille myös kotimaassa.”

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Rendic viittaa tilastoihin, joiden mukaan Suomella ei ole hurraamista, mitä tulee naisten kokemaan väkivaltaan. European Fundamental Rights Agencyn vuoden 2014 raportin mukaan Suomi on yksi niistä kolmesta EU-maasta, joissa nykyisen tai entisen kumppanin tekemää fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa kokeneiden naisten osuus on korkein, 30 prosenttia. Edellä ovat vain Tanska ja Latvia.

Rendicin mukaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ilmenee myös kristityissä perheissä. ”Onko kirkoissamme ja seurakunnissamme tarpeeksi avointa keskustelua naisiin kohdistuvasta väkivallasta? Puhummeko siitä kontrolloimisesta, alistamisesta, uhkailusta, hakkaamisesta tai raiskaamisesta, jota tapahtuu kristittyjen perheiden keskuudessa?”

Lopuksi Rendic muistuttaa, miten Jeesus kohteli naisia ja toteaa, että naisiin kohdistuvan väkivallan vähenemiselle tai loppumiselle olisi löydättevissä varsin yksinkertainen resepti: Jeesuksen tavoin naisia kunnioittavat ja rakastavat miehet.

Lue kolumni kokonaisuudessaan Uuden Tien verkkosivuilta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet