Pelastetut kaivosmiehet pyhällä maalla

 

Mario Gomez pelastui Chilen kaivosturmassa. Kuva:Gobierno de Chile

Koko maailma seurasi 33 chileläisen kaivosmiehen pelastusoperaatiota viime syksynä.Helmikuun lopussa 24 heistä pääsi perheineen unelmien matkalle Israeliin.

– Meille on tullut paljon kutsuja. Tämä matka on Jumalan siunaus, kaivosmies José Henriques sanoo Dagen-lehdessä.

Henriques, 56, oli se mies, joka piti työporukan henkeä yllä pimeässä kaivoskuilussa ja johti työtoverinsa rukoukseen. Hän on ryhmän saarnamies pyhiinvaellusmatkallakin.

– Olemme tulleet tänne rukoilemaan ja kiittämään niitä tuhansia ihmisiä, jotka rukoilivat puolestamme. Tulimme maahan, jonne Jumalan poika tuli pelastaakseen kansansa.
Osa kaivosmiehistä on katolilaisia ja osa protestantteja. Useat heistä tulivat uskoon reilun kahden kuukauden kaivosvankeudessa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Pelastetuille kaivosmiehille on satanut erilaisia tarjouksia kaikkialta maailmasta. He ovat käyneet muun muassa Hollywoodissa ja vierailleet Englannissa jalkapallo-ottelussa.
Israelin turistiministeriö kutsui heidät tutustumaan Pyhään maahan. Matka oli monille unelmien täyttymys. He vierailivat reilun viikon aikana tärkeimmillä raamatunhistoriallisilla paikoilla, lepäsivät Kuolleen meren rannalla ja tapasivat Israelin presidentti Simon Peresin.

Muutama kaivosmies kastatti itsensä Jordan-joessa.