Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kylväjän kumppanijärjestö Bangladeshissa joutuu irtisanomaan 50 työntekijää

 

Bangladeshilaisia naisia BLM-F:n klinikalta. Kuva: Lähetysyhdistys Kylväjä

Noin 30 000 köyhää ihmistä jää vaille tarvitsemaansa apua ensi vuonna, Lähetysyhdistys Kylväjä toteaa tiedotteessaan.

Suomen hallituksen kehitysyhteistyöleikkaukset ovat kohdistuneet ankarasti Ulkoministeriön kumppanuusjärjestöihin, kuten esimerkiksi Suomen Lähetysseuraan, Fida Internationaliin ja Kirkon Ulkomaanapuun.

Myös pienempien kristillisten järjestöjen työhön leikkauksilla on tuntuvat vaikutukset. Lähetysyhdistys Kylväjällä on Bangladeshissa paikallinen yhteistyöjärjestö BLM-F. Kylväjän tiedotteen mukaan BLM-F joutuu todennäköisesti irtisanomaan noin viisikymmentä työntekijää, joista moni on työskennellyt pitkään Kylväjän hankkeissa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

”Noin 30 000 ihmistä, köyhiä päivätyöläisiä ja heidän lähipiirissään olevia, jää Suomen hallituksen linjauksen takia vaille kipeästi tarvitsemaansa apua ensi vuonna”, Kylväjän tiedotteessa sanotaan.

– Varmaa on, että pienemmällä henkilöstöllä saamme vähemmän aikaan, sanoo Kylväjän hankekoordinaattori Rowan Clusker.

Kylväjän Mongoliaan suunnittelema päihdeongelmaisten kuntoutushanke jää leikkauspäätösten vuoksi toteuttamatta. Kylväjän työ päihdeongelmaisten parissa kuitenkin jatkuu Kylväjän oman rahoituksen turvin. Kylväjän Keski-Aasian työn rahoitukseen leikkauspäätöksellä ei ole vaikutusta. Leikkaukset eivät aiheuta Suomessa järjestön työhön henkilöstövähennyksiä.

Leikkausten vaikutuksesta Kylväjältä jää saamatta ensi vuonna 532 795 euroa. Ne oli tarkoitus käyttää Bangladeshin ja Mongolian hankkeisiin.

 
artikkelibanneri Uusi Tie