Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristityt viettivät ”Mustaa päivää” Pakistanissa

 

”Vapauden ja tasa-arvon” nimiin perustetun valtion ihmisoikeustilanne on heikko.

Pari päivää ennen Pakistanin viime viikonlopun itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksia maan kristityt viettivät ”Mustaa päivää” protestoidakseen heihin kohdistunutta syrjintää.

Pakistanin perustaja Muhammad Ali Jinnah lupasi kuuluisassa puheessaan 11. elokuuta 1947 ”vapauden ja tasa-arvon” kaikille uskonsuunnille vasta perustetussa valtiossa. Siksi päivästä on muodostunut symbolinen ajankohta kristittyjen protesteille.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Eri kirkkojen ja kristillisten ihmisoikeusryhmien edustajat sekä uskovia eri elämän aloilta osallistui mielenosoitukseen Lahoren kaupungissa.

Maan ihmisoikeusryhmien kattojärjestön puheenjohtaja Naveed Walter totesi uutistoimisto ANS:lle, että ”lisääntyneet ihmisoikeuksien loukkaukset ja syrjintä” Pakistanin kristittyjä kohtaan oli saanut hänen ryhmänsä ja muut kristilliset järjestöt viettämään elokuun 11. päivää ”Mustana päivänä”.