Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kreikkalaispastori: Kirkkojen autettava pakolaisia

 

Pakolaisia Kreikassa Samoksen saarella Egeanmerellä. Kuva: Flickr/jtstewart

Pakolaiskriisi on auttanut monia kreikkalaisia käsittelemään omaa taloudellista ahdinkoaan, Dimitris Boukis sanoo.

Kreikkalainen evankelinen vaikuttaja toivoo kirkkojen eri puolilla maailmaa vahvistavan ponnistuksiaan turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Kreikan evankelisen kirkon johtoryhmään kuuluvan pastori Dimitris Boukisin mukaan etenkin niiden kirkkojen, joilla on läheisimmät yhteydet kotimaidensa poliitikkoihin, tulisi pyrkiä vaikuttamaan niin, että maat avaisivat rajansa pakolaisille.

– Meidän ei tulisi piilotella poliitikkojen selän takana. Sen sijaan meidän tulisi johtaa esimerkillämme, Boukis toteaa Kirkkojen maailmanneuvoston Oikeumene.org-sivustolla julkaistussa haastattelussa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Hän toivoo myös vahvempaa ekumeenista yhteistyötä. Se hyödyttäisi sekä pakolaisia että heitä auttavia kirkkoja.

– Tämänkaltaisissa asioissa meillä [kristityillä] tulee olla yksi ääni ja yhdet kasvot.

Kreikan evankelinen kirkko on yksi maassa toimivista evankelisista yhteisöistä. Yhteisö on auttanut pakolaisia muun muassa toimittamalla ruoka- ja vaateapua, järjestämällä lääkäripalveluja sekä toimittamalla pakolaisleireille ilmaisia internetyhteyksiä.

Boukisin mukaan kreikkalaisten omasta taloudellisesta ahdingosta huolimatta pakolaisten auttamishalu on maassa edelleen korkea.

– On hämmästyttävää, kuinka monet ihmiset auttavat lahjoittamalla tarvikkeita tai avaamalla kotinsa.

Hänen mukaansa pakolaisten auttaminen on myös antanut monille kreikkalaisille uutta näkökulmaa heidän omaan tilanteeseensa.