Juha Vähäsarja Kristilliset kustantajat ry:n puheenjohtajaksi

Kristilliset kustantajat ry:n uusi hallitus. Vasemmalta: Terhi Rajala, Antti Siukonen, Juha Vähäsarja, Merja Pitkänen, Virpi Kurvinen ja Hannu Kippo. Kuvasta puuttuu Urpo Karjalainen. Kuva: Petri Vähäsarja.

Puheenjohtajan vaihdoksen lisäksi Kristilliset kustantajat ry:n hallitus uudistui suurelta osin. Edellisen hallituksen jäsenistä jatkaa yhdistyksessä kolme.

Kristilliset kustantajat ry. järjestää vuosittain muun muassa Vuoden kristillinen kirja –kilpailun sekä Kristillisen kirjan pyhän. Yhdistys pyrkii kasvattamaan kristillisten kirjojen näkyvyyttä.

– Kristillisen kirjan pyhän yhteydessä annamme kristilliseen kirjaan liittyviä saarnavinkkejä papeille sekä rohkaisemme ihmisiä pitämään kirjallisuuspiirejä hyvien kristillisten teosten äärellä, Juha Vähäsarja kertoo.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

– Jatkamme nyt uudella kokoonpanolla yhdistyksen hyvää työtä. Uusien jäsenten myötä yhdistyksen toimintaan saadaan ideoita ja intoa.

Juha Vähäsarjan mukaan kristillisen kirjan suurin vahvuus on sen ajankohtaisuus.

– Kristillinen sanoma on puhutteleva kaikkina aikoina ja kaikissa kulttuureissa. Fyysisen kirjan etu on myös se, että se jää elämään omaa elämäänsä. Uutiset ja tv-ohjelmat tulevat ja menevät, mutta kirjaan voi tarttua vuosikymmentenkin jälkeen.

Vähäsarja toteaa, että vaikka kirjakustannusala elää taloudellisesti haasteellisia aikoja, hyvillä kirjoilla riittää edelleen kysyntää.

– Mutta harva uskaltaa nykyään kustantaa runokirjoja tai nuortenkirjoja. Haaste on tuoda vanha sanoma aina uuteen kulttuuriin. Juuri siinä on kuitenkin kristillisen kirjan ja Raamatun voima. Jos kristillinen kirja heijastaa evankeliumia, sillä on aina paikkansa, Vähäsarja sanoo.

Juha Vähäsarja seuraa puheenjohtajan tehtävässä Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:n Päivi Karria. Uuden hallituksen muut jäsenet ovat varapuheenjohtaja Merja Pitkänen (Päivä Osakeyhtiö), Urpo Karjalainen (Herättäjä-Yhdistys Oy), Hannu Kippo (Sley-Media Oy), Virpi Kurvinen (Kustannus oy Uusi Tie), Antti Siukonen (Suomen Pipliaseura ry) ja Terhi Rajala (Karas-Sana Oy).

Jäsenkustantamoja vuonna 1972 perustetussa Kristilliset kustantajat ry:ssä on yhteensä 18.