Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Aamulehti: SPR perustaa sairaalan syyrialaispakolaisille Jordaniaan

 

SPR:n nälkäpäiväkeräyksen mannekiinina toimii näyttelijä Krista Kosonen. Ennakkotietojen mukaan käräyksellä rahoitetaan sairaalahanketta. KUVA: SPR

Suomen Punainen Risti (SPR) johtaa neljän maan yhteenliittymää, joka perustaa Syyrian pakolaisille aluesairaalan Jordaniaan. Asiasta uutisoi Aamulehti. Hankkeessa ovat mukana myös Norjan, Saksan ja Kanadan Punaiset Ristit, mutta päävastuu ja suurin osa kalustotoimituksista kuuluu Suomelle.

SPR ei ole tiedottanut hankkeesta, koska noin kymmenen miljoonan euron rahoitussopimusta ei ole vielä vahvistettu. SPR:n mukaan EU:n kanssa on kuitenkin neuvoteltu rahoituksesta ja järjestö odottaa rahoituspäätöksen menevän läpi tällä viikolla. Tähän viittaa myös se, että lentorahteja Helsingistä ja Berliinistä Jordaniaan on jo sovittu ensi viikolle.

EU:n osuus rahoituksesta on seitsemän miljoonaa euroa. SPR:n suunnitelmissa on kerätä varoja hankkeeseen syyskuussa käynnistyvällä Nälkäpäivä-keräyksellä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Loka-marraskuun vaihteessa aloittava aluesairaala mitoitetaan Aamulehden mukaan siten, että se pystyy palvelemaan enimmillään 130.000 henkeä. Alkuvaiheessa apu mitoitetaan 55.000 hengelle. Sairaalaan tulee 8 rakennusta ja neliöitä kaikkiaan noin 2700.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)