Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetys kehittämässä Etiopian maaseutua

 

Köyhille naisille annetaan vuohia ja lampaita perheiden toimeentulon parantamiseksi Darimussa. Kuva: Pirkko Tuppurainen

Kansanlähetys on aloittanut Suomen Ulkoasiainministeriön tuella uuden maaseudunkehittämisprojektin Etiopiassa. Projektiin kuuluu muun muassa koulun ja sinne vievän tien sekä useiden kaivojen rakentaminen. Myös naisten elinkeinomahdollisuuksia parannetaan.

Projekti toteutetaan Darimussa. Alga Bennon kuntaan rakennetaan noin tuhannen oppilaan ala-aste, jossa käydään luokat 1-8. Koululle valmistetaan Darimun kaupungista noin 12 kilometrin mittainen tie, johon tehdään kaksi siltaa.

Puhdasta vettä annetaan 24 kylälle suojaamalla 18 lähdettä ja kaivamalla 6 kaivoa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tärkeä osa projektia on noin 100 naisen ja samalla heidän perheidensä elinkeinomahdollisuuksien parantaminen muun muassa hankkimalla heille lampaita ja vuohia sekä antamalla heille koulutusta. Projektin kautta 30 000 äitiä, jotka synnyttävät sairaalassa tai klinikoilla, saavat lapselleen villaisen nutun, jonka suomalaiset naiset ovat neuloneet Nuttuprojektissa.

Projektiin on palkattu etiopialainen projektinjohtaja Taddese Jima, sosiaalityöntekijä Tesemma Ittefa ja lisäksi kassan-/varastonhoitaja, autonkuljettaja ja kaksi vahtia. Projektin teknisenä asiantuntijana toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Raimo Tuppurainen.

Projektin kokonaisbudjetti on 570 000 euroa.

Darimu-projekti on Suomen Ulkoministeriön kansalaisjärjestöprojekti, johon 85 prosenttia rahoituksesta tulee Suomen valtion kehitysyhteistyömäärärahoista ja 15 prosenttia Suomen Evankelisluterilaiselta Kansanlähetykseltä. Toteuttajana on Etiopian Luterilainen Mekane Yesus -kirkko.

Darimu on kuntainliitto Lounais-Etiopiassa noin 660 kilometriä Etiopian pääkaupungista Addis Abebasta lounaaseen.

 
artikkelibanneri Uusi Tie