Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Juutalaisia yhtä paljon kuin ennen toista maailmansotaa

 

Maailman juutalainen väestö on kasvanut lähes yhtä suureksi, kuin se oli ennen holokaustia, kertoo Jewish People Policy-instituutti tuoreessa raportissaan.

Tällä hetkellä maailmassa on noin 14,2 miljoonaa juutalaista. Luku kasvaa lähes 16,5 miljoonaan, jos mukaan lasketaan ne lapset, joiden toinen vanhempi on juutalainen tai jotka muuten kokevat olevansa ainakin osittain juutalaisia. Määrä oli viimeksi näin suuri ennen toista maailmansotaa, kertoo Guardian.

 
Suurin juutalaisväestö on Israelissa, jonka jälkeen tulee Yhdysvallat, jossa elää 5,7 miljoonaa juutalaista. Kolmantena tulee Ranska, jossa juutalaisia asuu 475 000.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

 
Juutalaisten määrän kasvun taustalla on pääosin luonnolliset syyt. Maailman suurimman juutalaisvaltion Israelin hedelmällisyysluku on länsimaiden suurin. Lisäksi yhä useampi niistä yhdysvaltalaisista, joiden toinen vanhempi on juutalainen, määrittelee myös itsensä juutalaiseksi. Jewish People Policy -instituutin presidentin Avinoam Bar-Yosefin mukaan ilmiötä selittää se, että arvostus juutalaisuutta kohtaan on kasvanut.

 

Kuva: Pixabay/Stinne24