Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jaakko Rusama anglikaanis-luterilaisen järjestön johtoon

 

Dosentti Jaakko Rusama on valittu kansainvälisen anglikaanis-luterilaisen järjestön (Anglican Lutheran Society) puheenjohtajaksi. Rusama toimii järjestön luterilaisena puheenjohtajana, anglikaaniseksi puheenjohtajaksi valittiin Woolwichin piispa Michael Ipgrave. Valinnat tehtiin eilen järjestön vuosikokouksessa Lontoossa.

Anglikaanis-luterilaisella järjestöllä on jäseniä 32 maassa eri puolilla maailmaa, eniten Pohjoismaissa, Baltiassa, Saksassa, Isossa Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Järjestö on perustettu vuonna 1984. Se toimii anglikaanisten ja luterilaisten kirkkojen jäsenten kohtaamispaikkana ja edistää keskinäistä yhteistyötä koko ekumenian kentässä.

Järjestön toimintaan kuuluvat joka toinen vuosi pidettävät konferenssit, joista viimeisin pidettiin syyskuussa 2012 yhteistyössä Anglo-Nordic-Baltic teologiset konferenssit -sarjan kanssa. Osanottajia oli 60 eri puolilta Eurooppaa ja Afrikkaa. Vuoden 2014 konferenssi pidetään Unkarissa ja siinä keskitytään vähemmistökirkkojen tilanteeseen. Järjestö julkaisee myös kolme kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä The Window.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on useiden vuosien ajan tukenut anglikaanis-luterilaisen järjestön toimintaa.

Jaakko Rusama on Radio Dein Päivän vieraana perjantaina 15.3. Suora lähetys klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02. Ohjelma kuultavissa myös Radio Dein arkistossa.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)