Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kardinaalit vetäytyivät Sikstiiniläiskappeliin ilman älypuhelimia

 

Milanon arkkipiispa Angelo Scola.

Vatikaanissa katolisen kirkon 115 kardinaalia ovat sulkeutuneet Sikstiiniläiskappeliin äänestämään uudesta paavista.
Selvää ennakkosuosikkia uudeksi paaviksi ei ole. Veikkausten kärjessä ovat muun muassa Milanon arkkipiispa Angelo Scola ja Sao Paulon arkkipiispa Odilo Scherer. Kardinaalit äänestävät huomisesta lähtien kahdesti aamupäivällä ja iltapäivällä, kunnes uusi paavi on selvillä.

Ennen muinoin paavin valitseminen saattoi kestää jopa kolme vuotta, mutta nykyisin valinnan odotetaan kestävän enimmillään muutamia päiviä.
Nopeimmillaan kardinaalien arvioidaan selviävän urakastaan kahdessa päivässä. Kardinaalit ovat äänestyksen ajaksi eristetty ulkomaailmasta. Sikstiiniläiskappeliin päästetyt äänioikeutetut joutuivat luovuttamaan ovella jopa älypuheimensa, jotta yhteydenpito ja äänivuodot ulkopuoliseen maailmaan eivät olisi mahdollisia.
Selvää ennakkosuosikkia uudeksi paaviksi ei ole. Veikkausten kärjessä ovat muun muassa Milanon arkkipiispa Angelo Scola ja Sao Paulon arkkipiispa Odilo Scherer Brasiliasta.
Konklaavin äänestysrumbassa kardinaalit äänestävät kahdesti aamupäivällä ja iltapäivällä, kunnes uusi paavi on selvillä. Katoliset – nuoret ja vanhat – ovat Vatikaanissa kerääntyneet rukoilemaan ja osoittamaan tukeaan kardinaaleille.
Paavi Benedictus XVI erosi virastaan viime kuun lopussa. Hän sanoi olevansa liian vanha hoitamaan virkaansa.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)