Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Harold Campingin toiminnan laillisuutta puntaroitiin

 

KUVA: Wikimedia Common

Maailmanlopun ennustuksistaan tunnetuksi tullut Harold Camping on joutunut selvittämään varainkeruutaan. Family Radio –kanavan johtajana toimivan Campingin on arvioitu käyttäneen yli 100 miljoonaa dollaria lahjoituksina saatua rahaa Toukokuu 21. –ennustuksen mainostamiseen. Tilanne on herättänyt kysymyksen Campingin toiminnan laillisuudesta.

Sandra Miniutti Amerikan hyväntekeväisyyttä koordinoivan Charity Navigatorin hallinnosta arvioi, että Camping ja Family Radio eivät ole taloudellisessa mielessä toimineet laittomasti.

– He todella uskoivat, että ennustus tulee toteutumaan, siinä mielessä tässä ei ollut mitään laitonta, Miniutti totesi eilen Christian Postille.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Family Radiosta kerrotaan, että suurin osa rahoista ei tullut yksityisiltä lahjoittajilta vaan eräiltä radio- ja televisio-kanavilta, jotka myivät omaisuuttaan.

Family Radion kansainvälisten projektien johtaja Matt Tutter huomauttaa, että saadut varat käytettiin aiottuun tarkoitukseen eikä mihinkään muuhun.

– Siinä mielessä kyse ei siis ollut huijauksesta. On myös syytä huomauttaa, että suurin osa Family Radion henkilökunnasta, itseni mukaan lukien, ei kuulu Campingin seuraajiin, Tutter lisäsi.

Sandra Miniutti ei usko oikeustoimien tarpeeseen asiassa viitaten vuoden 1994 toteutumatta jääneeseen ennustukseen, jolloin oikeutomilta vältyttiin.

Camping itse ei katso olevansa vastuussa nyt tyhjänpäällä olevista ihmisistä, jotka lahjoittivat koko omaisuutensa mainostamiseen ja jättivät työnsä. Camping on pahoillaan laskuvirheestään, mutta ei myönnä olleensa täysin väärässäkään.

– Uusi päivämäärä on 21. lokakuuta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie