Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Evankeliumi leviää Aleppossa sodan keskellä

 

Aleppo vuonna 2007, vuosia ennen rajuja pommituksia. Kuva: Flickr/watchsmart

Noin 30 000 kristityn arvioidaan paenneen rajujen sotatoimien kohteena olleesta kaupungista. Monet paikalliset uskovat ovat kuitenkin jatkaneet työtä.

Syyrialaisen Aleppon kaupungin kokema väkivalta ja pommitukset eivät poista sikäläisten ihmisten tarvetta kuulla Jeesuksesta. Paikalliset uskovat ovatkin jatkaneet levottomuuksien keskellä evankeliointia.

Pelkästään tänä vuonna Christian Aid Mission -järjestön työntekijät ovat kastaneet salaa yli 230 ihmistä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Työssä kohdataan jännitteiden ohella myös yliluonnollista Jumalan johdatusta. Järjestön johtaja kertoo christiandaily.comille äidistä, joka näki toistuvasti unta, että kolme henkilöä tulee hänen kotiinsa kertomaan hyviä uutisia.

– Hän näki tämän unen kuutena peräkkäisenä yönä. Seitsemäntenä päivänä yksi tiimeistämme oli kotikäynneillä ja päätti vierailla uudessa kohteessa. Kun tiimi meni sisään ja avasi Raamatun, unen nähnyt äiti vajosi polvilleen. Pian koko perhe kuuli evankeliumin ja otti Jeesuksen vastaan.

Myös katolinen kirkko jatkaa ruoka-apua ja kirkollisia toimituksia kaupungissa. Kirkon avustusjärjestön edustaja arvioi, että jopa 30 000 kristittyä on paennut Alepposta.