Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian puolesta

 

Suruliputus Addis Abebassa kertoo osanotosta maan viime päivien mellakoiden uhreille. Kuva Veijo Olli

Etiopian pääministeri Haile Mariam Desalegn julisti maahan hätätilan viime sunnuntaina 9. lokakuuta. Etiopian Mekane Yesus -kirkko on puolestaan julistanut maahan rukous- ja paastoajan.

Etiopiassa on viime aikoina ollut lisääntyvässä määrin sisäisiä levottomuuksia ja etnisten ryhmien välisiä konflikteja. Levottomuuksien rauhoittamiseksi maan pääministeri Haile Mariam Desalegn julisti maahan 9. lokakuuta hätätilan kuudeksi kuukaudeksi. Suomen Ulkoasiainministeriö on kehottanut Etiopiassa asuvia suomalaisia olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa.

Kaikki Kansanlähetyksen Etiopiassa olevat työntekijät ovat maan pääkaupungissa Addis Abebassa, jossa ainakin toistaiseksi on ollut rauhallista.

Tre Helluntaisrk 14.-18.4. neliöb, MJa

Hätätilan johdosta Mekane Yesus –kirkko on julistanut maahan rukous- ja paastoajan. Kansanlähetyksen johto on ilmaissut tukensa Mekane Yesus –kirkolle tänä vaikeana aikana.  Kirkon presidentti Wakseyoum Idosalle osoitetussa kirjeessä Kansanlähetys ilmaisee kiitollisuutensa siitä tavasta, jolla Mekane Yesus -kirkon johto on huolehtinut myös yhteistyöjärjestöjen työntekijöiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. ”Rukoilemme Etiopian kansan, sen viranomaisten, kristillisten kirkkojen ja erityisesti Mekane Yesus -kirkon johdon puolesta,” lähetysjohtaja Mika Tuovinen, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltonen sekä hallintojohtaja Mikael Halleen kirjoittavat.

Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian tilanteen puolesta.