Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suurmoskeijahankkeen rahoitus hämmentää

 

Kuvituskuva

Suurmoskeijan valmistelussa ovat mukana myös kirkkohallituksen rahoittama Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry ja Helsingin Diakonissalaitos, kertoo Valomerkki

Helsinkiin kaavaillun suurmoskeijan rahoituksesta on puhuttu viime päivinä julkisuudessa. Fokuksen puheenjohtaja Ilari Rantakari sanoi Ylen haastattelussa, että Bahrainin kuningashuone olisi sitoutunut rakennushankkeen alkuvaiheen rahoitukseen.

”Suomen muslimiväestö koostuu suurelta osin turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, joiden varallisuus ei riitä hankkeen rahoittamiseen. Koska moskeija ei kuulu valtiollekaan, vaihtoehdoksi jää ulkomainen rahoitus”, Rantakari kertoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Suurmoskeijan rakentamiseen rahoitus on tarkoitus kerätä useista kansainvälisistä lähteistä. Hanketta hallinnoimaan on tarkoitus perustaa suomalainen säätiö. Hankkeessa aktiivisesti toimiva Pia Jardi kertoi Iltalehdelle hankkeen saattavan maksaa yli sata miljoonaa euroa.

”Hankkeesta on keskusteltu joidenkin piispojen kanssa. Suomen ekumeenista neuvostoa, Uskot-foorumia, sekä eri viranomaistahoja on myös informoitu”, kertoo Rantakari Valomerkin haastattelussa.

Rantakari on kuvaillut moskeijan yhteyteen kaavailtua palvelu- ja konferenssikeskusta yleishyödylliseksi paikaksi. Siellä olisivat esimerkiksi uimahalli, kuntosali, toimistotilaa ja terveydenhoitajan vastaanotto. Hänen mukaansa monitoimikeskus- ja moskeijahanke on poikkeuksellinen yhteistyöhanke muslimiyhteisön ja muiden toimijoiden kanssa.

Fokus on yhdessä Suomen muslimiliiton kanssa neuvotellut Helsingin kaupungilta moskeijalle tonttia. Tällä hetkellä odotetaan millaisen tontin Helsinki on sille osoittaa.

Uutisen otsikointia muutettu (24.7.2015). Aiempi otsikointi aiheutti julkisuudessa virhetulkinnan, että kirkko toimisi moskeijahankkeen rahoittajana.

 

Lue myös:

Kirkon tiedotuskeskuksen tiedote aiheesta: ”Kirkko tukee uskontodialogia, mutta ei ole mukana Helsingin moskeijahankkeessa” (julkaistu 22.7.2015).

”Kirkosta ja suurmoskeijasta” (julkaistu 23.7.2015)

 

Aiheet