Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Valomerkki moskeijauutisoinnista: ”Täytyy onnitella vapaa-ajattelijoiden tiedotusta”

 

Eroakirkosta.fi on vapaa-ajattelijoiden ylläpitämä sivusto.

Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simolan mukaan vapaa-ajattelijoiden tiedotus ”onnistuu kerta toisensa jälkeen vedättämään lepsua lehdistöä”.

Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola kirjoittaa median uutisoivan eroakirkosta.fi-sivuston ”väritettyjä” tiedotteita kritiikittä lähes sanasta sanaan. Hän kirjoittaa kaavan toistuvan samanlaisena kerrasta toiseen.

”Vapaa-ajattelijat tiedottavat, että kirkosta eroamisessa on äkillistä nousua ja se johtuu siitä, että ihmiset ovat hermostuneet johonkin asiaan kirkossa. Vaivautumatta selvittämään asian taustoja syvemmin tiedotusvälineet levittävät tiedotetta, joka antaa väritetyn kuvan kirkon toiminnasta ja uudesta ’eroaallosta’, mikä puolestaan edelleen ruokkii kirkosta eroamista.”

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Hän nostaa esimerkiksi moskeijahankkeen, joka eroakirkosta.fi:n tiedotteen mukaan nimettiin useimmiten syyksi kirkosta eroamiseen menneellä viikolla. Simolan mukaan eroakirkosta.fi-sivuston tiedotteen pohjalta kirjoitetuista uutisista sai helposti käsityksen, että kirkko olisi merkittävästi rahoittamassa moskeijahanketta, mikä ei pidä paikkaansa.

”Viime viikolla ainakin Yle, Aamulehti ja Talouselämä toistivat vapaa-ajattelijoiden tiedotetta ja väritettyä näkökulmaa lähes sanasta sanaan.”

Hän kuvaa aiheen ympärille kehittynyttä uutisointia ”myrskyksi vesilasissa”, vaikka pitääkin kirkon ja moskeijahankkeen kytköksiä osittain ajattelemattomina:

”Sen sijaan kirkkoa lähellä oleva järjestö kyllä häärää moskeijahankkeen tiimoilla. Se ei kaikin kohdin ole välttämättä viisasta. Raja kirkon ja sen kyljessä toimivan järjestön välillä on veteen piirretty”, Simola kirjoittaa.