Elämäntaito: Radio Dei uudistui digitaaliseksi mediaksi – Dei Plus -palvelun voi nyt ladata mobiiliin Ulkomaat: Kristityt leipomoyrittäjät voittivat vuosia kestäneen kakkukiistan – Britannian korkeimman oikeuden päätös jää voimaan

Etiopian-työn 50 vuoden vaiheita, yhteen tulemista ja lähetyselämää Lähetyksen kesäpäivien perjantaissa

 

Lähetyksen kesäpäivillä iloittiin perjantaina Etiopian-työn 50-vuotisesta taipaleesta, kahdesta uudesta kirjasta ja kristittyjen kokoontumisesta yhteen.

Raamattuopiston piha täyttyi lähetyselämästä. Kuva Saija Tiilikainen.

-Lähetystyö ei tarkoita aina laukkujen pakkaamista tai kauas lähtemistä, vaan lähetyskenttä löytyy ihan omasta elinympäristöstä. Lähetyksen kesäpäivillä saa kokea uskon vahvistusta, yhteenkuuluvuutta ja rauhoittumista Sanan äärellä. Myös ravitseva hengellinen ravinto hyvien julistajien ja ympärillä olevien ihmisten kautta innostaa aina, toteaa kesäpäivillä vieraileva Helena Ojala Espoonlahdesta.

 

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Retro-ilta ja uutuuskirjoja

Lähetyksen kesäpäivien ensimmäisenä päivänä julkaistiin kaksi uutuuskirjaa. Jukka Norvannon Eedenistä itään ja takaisin – ihmisen pelastustie alusta loppuun kertoo Raamatun suuresta kertomuksesta, kapinaan nousseen ihmisen ja ihmisen Luojan välisestä suhteesta ja sen kehittymisestä.

– Raamatun suuri pelastussanoma on siinä, että kun Jeesus Kristus on kuollut kaikkien edestä, erottavat rajat ihmisten ja ihmisryhmien välillä ovat murtuneet. Nyt jokainen riippumatta kansallisuudesta yhdistyy yhteen kansaan ja saa täydet kansalaisoikeudet eli pääsee osalliseksi Jumalan ihmiskunnan kanssa solmiman liiton tuomista siunauksista, opetti Kylväjän lähetysteologi Jukka Norvanto perjantain raamattutunnillaan.

Perjantai-iltana Maailman ääriin vie sanoma kallis -laulun mukaan nimetyssä iltatilaisuudessa juhlistettiin Etiopian-työn 50-vuotista taivalta. Tilaisuudessa julkaistiin toinen uutuuskirja, Satakertainen sato – Lähetyselämää Etiopiassa 50 vuotta, jonka on toimittanut Etiopian-lähetti Liisi Niemelä.

Kylväjä on tehnyt työtä Etiopiassa yhdessä Norjan luterilaisen lähetysliiton kanssa. Pitkään Etiopian-työalueen norjalaisena esimiehenä toiminut Osvald Hindeness kuvasi Kylväjän vaiheita Etiopiassa samojen teemojen kautta, jotka kulkevat myös läpi Satakertaisen sadon: taistelut, ihmeellinen kasvu ja kaiken keskellä koettu Jumalan rauha.

-Jumala ei toiminut vain Raamatun ajan, Vanhan ja Uuden testamentin, puitteissa, vaan myös meidän omana aikanamme. Kylväjä sai olla osa Jumalan suunnitelmaa Etiopiassa. Kylväjän työntekijät ovat saaneet olla mukana yhdessä suurimmista herätyksistä, joita historia tuntee, iloitsi Osvald Hindeness.

– Tässä retro-illaksikin nimetyssä tilaisuudessa oli historian siipien havinaa, sillä mukana oli lähettejä, jotka 50 vuotta sitten lähteneet lähetystyöhön. Olemme kiitollisia näistä vuosikymmenistä, joiden ajan Jumala on toiminut Kylväjän työn ja työntekijöiden kautta. Tämä on hyvä myös meille työn jatkajille ja tänä aikana työssä mukana oleville nähdä ne juuret ja se uskollisuus ja into, mitä näillä 50 vuotta sitten työhön lähteneillä on ollut. Voimme ottaa siitä opiksi ja rohkaistua, pohtii Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

 

Odotukset korkealla

– Nautin yhteen tulemisesta, kun täysi teltallinen ihmisiä laulaa, kuuntelee ja rukoilee. Siinä on oma voimansa. Lauantailta odotan erityisesti lähettien terveisiä eri puolilta maailmaa, sekä Pohjois-Afrikasta tulevan vieraamme opetuksia työstä islamilaisissa maissa. Odotan myös sitä, kun sunnuntain jumalanpalveluksessa saamme olla siunaamassa ja lähettämässä yhdeksän aivan uutta lähetystyöntekijää tehtäviinsä, iloitsee Lähetyksen kesäpäivistä vastaava Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

Lähetyksen kesäpäivät järjestetään Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa 15.-17.6.2018. Lisätietoja kesäpäivistä löytyy Kylväjän sivuilta, jonne on koottu ohjelma, tietoa majoituksesta ja muita käytännön asioita. Kesäpäivien järjestäjinä ovat yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjä ja Suomen Raamattuopisto.

 
Kylvaja artikkelibanneri