Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Egyptin valtio puuttuu muslimien ja kristittyjen kahakointiin

 

Tienvarsimainos julistaa: \”Olemme kaikki egyptiläisiä ja vastustamme terrorismia.\” (Kuva: Päivi Arvonen)

Egyptin valtio on osoittanut ottavansa kristittyjen ja muslimien väliset kahakat tosissaan. Gizan maakunta maksoi lähes miljoona euroa Neitsyt Marian kirkon korjauksesta. Korjaustyöt saatiin valmiiksi egyptiläisittäin ennätysnopeasti kuukaudessa.

Toukokuun seitsemäntenä 15 ihmistä kuoli ja jopa 200 loukkaantui välikohtauksessa, jonka yksityiskohdista ei edelleenkään ole täyttä selvyyttä. Kahakan väitetään saaneen alkunsa muslimien vaadittua kirkkoa vapauttamaan naisen, jonka väitettiin kääntyneen muslimiksi ja olevan kirkon vankina. Neitsyt Marian kirkko kärsi pahoja vaurioita välikohtauksen aikaisessa tulipalossa.

Kirkon uudelleenavajaisjumalanpalvelukseen osallistui pääministerin lisäksi useita muita ministereitä sekä Gizan kuvernööri. Jumalanpalveluksessa oli mukana myös lukuisia muslimeja, jotka kantoivat käsissään sekä ristiä että Koraania osoitukseksi egyptiläisten kokemasta yhteydestä uskonnosta riippumatta.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Samaan aikaan kirkon korjauksen valmistuttua julkistettiin yleisen syyttäjän syytelista välikohtauksesta. Yhteensä 48 ihmistä on pidätettynä odottamassa heinäkuun kolmantena alkavaa oikeudenkäyntiä.

Pidätettyjen joukossa on sekä muslimeja että kristittyjä. Pidätettyjen syytteet ovat vakavia: uskonnollisen väkivallan lietsominen, harkittu murha, terrorismi ja tuhopoltto.

– Kansallisen yhtenäisyyden varjeleminen on Egyptin valtiolle erittäin tärkeää, ja valtio tulee taistelemaan kaikkia yhtenäisyyden horjutusyrityksiä vastaan, pääministeri Essan Sharaf totesi tiedotusvälineille.