Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Tsunamin runteleman Japanin kirkon presidentti Kylväjän kesäpäivillä

 

Kylväjän kesäpäiviä vietetään tulevana viikonloppuna Vaasassa. Ohjelman rungon muodostavat raamattuopetukset, jotka valottavat Juuret ristissä -teemaa eri tavoin.

Tapahtumaan saapuu Länsi-Japanin ev.-lut. kirkon presidentti Hirofumi Tsukuda.

Maaliskuiset Sendain katastrofit antavat leimansa Tsukudan presidenttikauteen kirkon johtajana, vaikka Länsi-Japanin kirkon toimialue on etäämpänä katastrofin runtelemasta itärannikosta.

Länsi-Japanin ev.-lut. kirkko on ryhtynyt etsimään uusia toimintatapoja viedäkseen evankeliumia ja auttaakseen kriisin koettelemaa kansaa.

Tsugudalla on visitoita kirkon tulevaisuuden suhteen katastrofin jälkeisessä Japanissa. Kirkkokunta, jota hän johtaa on pieni: jäseniä siinä on noin 4000 ja seurakuntia 40.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Suomalaisista vieraista perjantaina puhuu vaasalainen rovasti Jouko Saraste aiheenaan Irti juuriltaan, lauantain aamupäivällä vaasalainen perheneuvoja Saara Kinnunen aiheesta Risti, elämän puu ja iltapäivällä opetusneuvos Olavi Peltola aiheesta Juuret ristissä.

Työ messiaanisten juutalaisten hyväksi esillä

Kylväjällä on siteet Israelissa messiaanisten juutalaisten parissa tehtävään työhön. Tapahtuman toinen ulkomainen vieras on Jerusalemissa toimivan Caspari-keskuksen Israelin-työn johtaja Alec Goldberg.

Goldberg on sitä mieltä, että usko Jeesukseen ei ole pelkästään ”Ok” juutalaiselle, vaan se on mitä juutalaisin asia.

Goldbergin mukaan Jeesukseen uskominen ei Israelissa ole sen vaikeampaa kuin mitä Jeesukseen uskominen on tämän päivän islamin keskellä tai mitä se oli Neuvostoliitossa pari vuosikymmentä sitten.

Kaksi siunausta

Työalueille palaavat työntekijät siunataan matkaan lauantai-illan Risti yhdistää -juhlassa, joka pidetään Vaasan kirkossa.

Sunnuntain jumalanpalveluksen yhteydessä piispa Simo Peura avustajineen siunaa lähetystyöhön joukon, joka lähtee ensimmäistä kertaa työhön.

Pääosa tapahtuman tilaisuuksista on Vaasan kirkon välittömässä läheisyydessä olevalla Vasa Övninsskolan tiloissa. Kirkossa ja seurakuntatalossa on myös tapahtumaan liittyviä tilaisuuksia.