Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Chileläinen kaivosmies José Henríquez: ”Meillä oli vain yksi mahdollisuus: Jumala”

 

Jose Henríquez kädessään pieni Raamattu. KUVA: LEHTIKUVA/AP PHOTO/CHARLES DHARAPAK

Chileläinen kaivosmies José Henríquez puhui Yhdysvaltain kongressin Kansallisella rukousaamiaisella 3. helmikuuta. Hän oli 5. elokuuta San Josén kaivoksessa loukkuun jääneiden miesten hengellinen johtaja. Henríquez kertoi, että onnettomuuden tapahduttua miehet järjestäytyivät demokraattisesti ja äänestivät erilaisista asioista. Miehet tajusivat, että heillä oli vain yksi mahdollisuus pelastua: Jumala.

– Olimme eri uskonsuunnista ja kirkoista. Opetin heille, kuinka kukin voi osallista yhteiseen rukoukseen. Kun ryhdyimme rukoukseen, aloimme tuntea Jumalan läsnäolon ja siunauksen kaivoksessa. Vahvistuimme ja sielumme virkosivat, Henríquez sanoi.

Hän kertoi, että ensimmäiset 17 päivää olivat pahimmat, sillä silloin heillä ei ollut yhteyttä ulkopuoliseen maailmaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Meillä oli hyvin vähän ruokaa ja vettä. Meidän täytyi korjata sähköjä ja johtoja. Ajattelimme, että ellemme rukoilisi Jumalalta ihmettä, meillä ei olisi keinoa päästä ulos. Siitä tuli meidän päivittäinen toivomme ja luottamuksemme.

– Saarnasin Jumalan sanaa, ja Jumala oli meidän kanssamme. Hän puhui meille ja alkoi sovitella keskinäisiä jännitteitämme.Pora saavutti loukun 22. elokuuta ja yhteys ulkomaailmaan saatiin. Putkea pitkin lähetettiin 33 Raamattua, yksi kullekin kaivosmiehelle,
kunkin nimellä varustettuna.

– Pienet Raamatut olivat suurin siunaus, joka tuli putkesta. Nyt minulla oli Raamattu, josta pystyin puhumaan. Saatoin julistaa voimallisemmin Jumalan sanaa, Henríquez totesi.

Kun miehet olivat olleet loukussa kaikkiaan 69 päivää, koitti lopullinen pelastus.

– Kun koitti viimeinen päivä, rukoilimme vielä kerran. Sanoin miehille, että me rukoilimme Jumalaa epätoivoisessa tilanteessa ja hän vastasi meidän rukouksiimme. Nyt meidän on kiitettävä Jumalaa kaikesta hänen antamastaan avusta. Meidän tulee kiittää myös viranomaisia, poliitikkoja ja presidenttiämme, jotka eivät säästäneet kustannuksissa ja ponnisteluissa löytääkseen meidät.

– Kun sitten pääsimme maan pinnalle, tunsimme parhaaksi tavaksi osoittaa
tunteitamme t-paidalla. T-paidoissa luki: ”Gracias Señor! Kiitos Herra!”

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie