Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkkokansan raamattupäivät: Onko kirkko luopunut Raamatusta?

 

Kuva: OJP

Kirkossa ja koko yhteiskunnassa on menossa murros, joka huolestuttaa monia.

Viisi kirkollista järjestöä yhdessä Lahden seurakunnan kanssa järjestävät kysymyksen tiimoilta kirkkokansa raamattupäivän Lahden Ristinkirkkoon lauantaina 12.3.

– Jotkut kirkon johdon kannanotot herättävät kysymyksen, onko kirkko luopumassa Raamatusta, kysyy Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala.

– Kirkkokansan raamattupäivän taustana on se hämmennys, johon kirkossa on jouduttu. Ei ole kysymys vain eettisistä kysymyksistä vaan koko kristillisen uskon perusteista, kertoo Junkkaala.

Päivänä tartutaan kristillisen uskon ja myös tämänhetkisten jännitteiden keskeisimpiin asioihin, siihen, mitä uskotaan ja ajatellaan Jumalasta ja Raamatusta. 

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tapahtumassa pohditaan myös, miten kirkon sanomalle uskollinen väki voi elää kirkosta irtautumatta, ja etsitään rohkaisevia näköaloja sekä yksilöille että yhteisöille.

Mukana Lahden Ristinkirkossa ovat Junkkaalan lisäksi mm. Jussi Miettinen, Tuula Portin, Pekka Simojoki, Timo Rämä ja Exit-yhtye.

Tapahtuman järjestävät kirkolliset järjestöt Kylväjä, Kansanlähetys, Raamattuopisto, OPKO ja Sanansaattajat sekä Keski-Lahden seurakunta.

Päivillä järjestettävä paneelikeskustelu ”Miten yhdessä eteenpäin kirkossa?” on kuultavissa Radio Dein taajuuksilla 15.3 klo 19.00-20.00. Keskustelemassa ovat siviilioikeuden professori Jarno Tepora,  Jyväskylän seurakunnan kappalainen Mauri Tervonen, kansanlähetysopiston linjavastaava Anne Tuovinen ja Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja. Keskustelua johtaa Marja-Kaarina Marttila.