Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hain hyökkäys toi Bethany Hamiltonille julkisuutta, jota hän on käyttänyt Jeesuksesta kertomiseen

 
Bethany hymyilee. Hänellä on vaalet hiukset ja uimupu. Toisen käden tilalla on tynkä.

Bethany Hamilton menetti kätensä, kun hai hyökkäsi hänen kimppuunsa. KUVA: Mary Ernsdorf @rockingseaphotography

”Jos voin auttaa muita löytämään toivon Jumalassa, se on käden menettämisen arvoista”, surffaja Bethany Hamilton on sanonut.

Valtameri oli sinä aamuna rauhallinen ja kirkas Havaijin Kauai-saarella. 13-vuotiaalle Bethany Hamiltonille kelpasivat pienetkin aallot, kunhan pääsisi veteen kotona odottavien koulutehtävien sijaan.

Surffaaminen oli Havaijilla asuvan perheen yhteinen intohimo, ja Bethanykin oli aloittanut jo muutaman vuoden ikäisenä. Teini-ikään mennessä häntä pidettiin lupaavana nuorena surffaajana, joka oli menestynyt kilpailuissa ja päässyt jakamaan nimikirjoituksia.

Parikanniemisäätiö Neliöb. 24.-30.6 (ilm.1/2)

Bethany ei ehtinyt nähdä yli neljämetristä tiikerihaita, joka löydettiin merestä myöhemmin.

Asiat saivat täyskäännöksen tuona tyynenä lokakuun aamuna vuonna 2003. Bethany surffasi ystävänsä perheen kanssa, kun näki silmäkulmastaan vilahduksen jostakin harmaasta. Sekunnin murto-osan ajan hän tunsi nykäisyjä ja kovaa painetta, minkä jälkeen huomasi ympärillään olevan veden värjäytyneen punaiseksi.

Bethany ei ehtinyt nähdä yli neljämetristä tiikerihaita, joka löydettiin merestä myöhemmin. Hän vain huomasi, että hänen vasen kätensä ja pala surffilaudasta oli haukattu pois. Yhdellä kädellä meloen Bethany selvisi rantaan ja ystäviensä avulla sairaalaan.

***

Mitä sitten tapahtui? Lue Bethany Hamiltonista kertova artikkeli maksutta Uuden Tien verkkolehdessä. 

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet