Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Leikkauksen riskejä olivat muistin ja puheen menettäminen” – Juhana Tarvainen sai epilepsiaan avun leikkauksesta

 
Juhana Tarvainen on puun katveessa.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen oli 18-vuotias, kun epileptiset kohtaukset alkoivat. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Juhana Tarvainen sairasti vaikeaa epilepsiaa, johon hän sai apua leikkaushoidosta. Vaativaan operaatioon liittyy riskejä.

Ajokortti takataskussa. Valkolakki pian päässä. Intti alkamassa. Tulevaisuus edessä, kuten kenellä tahansa 18-vuotiaalla nuorukaisella.

Sitten Juhana Tarvainen havahtuu ambulanssista. Hänelle kerrotaan, että hän on juuri saanut tajuttomuus- ja kouristuskohtauksen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ensin kohtaus tulkitaan nestehukasta ja rasituksesta johtuvaksi. Olihan kaunis ja lämmin kesäpäivä, ja Juhana oli touhunnut pitkän päivän vähillä unilla lasten kanssa. Hän oli isosena lasten kesäleirillä.

Vain joitain viikkoja myöhemmin Juhana saa kuitenkin uudelleen kohtauksen, mutta tällä kertaa hän on auton ratissa.

Vain joitain viikkoja myöhemmin Juhana saa kuitenkin uudelleen kohtauksen, mutta tällä kertaa hän on auton ratissa. Juhana menettää autonsa hallinnan, joka kaartaa vastaantulevien kaistalle, suistuu ojaan ja törmää puuhun. Enkeleitä on onneksi matkassa, sillä Juhana ei saa naarmuakaan.

Onnettomuus johtaa tarkempiin tutkimuksiin, joissa Juhanalla todetaan epilepsia. Oli vuosi 2002. Ajokortti lähti, eikä armeijaankaan ollut enää asiaa. Nuoren miehen unelmat olivat murskana.

***

Miten sitten tapahtui? Lue Juhana Tarvaisen koko haastattelu Uuden Tien verkkolehdessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet