Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Jeesus ei luvannut helppoa elämää ja menestystä”

 
Mahmud katsoo poispäin kamerasta.

Entinen muslimi, nykyinen pastori ja avustustyöntekijä Mahmud vieraili maaliskuussa Suomessa Marttyyrien Ääni -järjestön vieraana. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Mahmud oli huono muslimi, joka sai armon Kristuksessa. Sitten hänen perheensä raivostui, mutta Jeesus säästi hänen henkensä.

– Uskolla on hinta. Sen vuoksi voi joutua kärsimään tai jopa kuolemaan, sanoo avustustyöntekijä, pastori Mahmud (nimi muutettu turvallisuussyistä).

Tämä on totta erityisesti entisten muslimien kohdalla. Kun Mahmud kastaa heitä kristilliseen uskoon, hän lukee aina Matteuksen evankeliumin 10. luvun, jossa Jeesus rohkaisee seuraajiaan kestämään vainoa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Tämä on se sopimus, jota Jeesus meille tarjoaa: hän lupaa olla kanssamme aina, mutta hän ei luvannut helppoa elämää ja menestystä.

Kun uskoontulo aikanaan paljastui Mahmudin muslimitaustaiselle perheelle, hän joutui sukulaismiehensä pahoinpitelemäksi. Tämä löi ja potki Mahmudia niin, että luita murtui. Mies olisi todennäköisesti tappanut Mahmudin, mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta.

***

Lue, miten Mahmud tuli uskoon ja miten hän selvisi täpärästi hengissä sukulaismiehensä pahoinpitelystä, Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie