Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pop up -pyhäkouluja ja parisuhdevinkkejä rakentajille

 

Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä 10.7.-9.8.2015. Kuva: Antero Tenhunen / Asuntomessut.

Vantaan seurakunnat ovat mukana Asuntomessuilla Kivistössä. Messut saivat ensimmäistä kertaa myös oman virren.

Vantaan Kivistöön on rakentumassa uusi asuinalue, johon sisältää myös tämän kesän Asuntomessualueen. Vantaankosken seurakunnassa on tehty jo pitkään töitä alueelle muuttavien uusien asukkaiden hyväksi. Kivistön kirkkoa kehitetään toimintakeskuksen suuntaan, ajatuksella palvella erityisesti lapsiperheitä.

Alueelle taloja rakentaviin ja muuttaviin ihmisiin ollaan oltu yhteydessä muun muassa kodin siunauksen kautta. Messujen alussa alueella siunattiinkin koteja.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Lapsia varten messualueelle on pystytetty leikkimökkikirkko.

”Tontilla on leikkimökkikirkko, jonka Vantaankosken seurakunnan nikkaristit ovat tehneet Seutulan kappelin näköiseksi. Siellä lapset voivat leikkiä vanhempien vastuulla, omia työntekijöitämme ei ole siellä jatkuvasti paikalla”, kertoo Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Leikkimökkikirkossa pidetään myös pop up -pyhäkoulut kahtena sunnuntaina. Alle 4-vuotiaille pyhäkouluun toivotaan aikuista mukaan, mutta isommat lapset voivat osallistua pyhäkouluun vanhempien kiertäessä messuilla.

Asuntomessuille oma virsi

Tänä vuonna Asuntomessut saivat myös oman virtensä. Sen on kirjoittanut Pekka Kivekäs Suvivirren sävelmään.

Virsi esitettiin ensikertaa Asuntomessujen aloitusmessussa 10.7. Kivistön kirkossa. Kivistön kirkon yhteydessä on Hiljaisuuden polku, johon asuntomessujen ajaksi on koottu rakentamiseen ja kotiin liittyviä raamatunpaikkoja.

”Toivon, että virren myötä alueen uudet asukkaat löytäisivät Kivistöstä armahtavan ympäristön, löytäisivät tien muihin ihmisiin, muihin muuttajiin. Talon rakentaminen voi olla myös ahdistavaa aikaa, mutta kirkkoon voi joka tapauksessa kömpiä, ottaa yhteyttä seurakuntaan ja polvistua ehtoolliselle”, toteaa Kivekäs.

Virren sanoituksessa paiskitaan ovia ja puhutaan velasta, koska talon rakentaminen ei ole aina iloista puuhaa.

”Rakentaminen ja velka saattavat tuoda myös ihmissuhdeongelmia ja välit voivat kiristyä kun muutetaan uusiin oloihin. Tie uusiin asuntoihin ei aina ole avara”, Kivekäs kuvailee.

Oman kodin rakentamisen tuoma stressi ja ihmissuhdeongelmat on huomioitu Vantaan seurakunnissa. Vantaan seurakuntien perheneuvoja Paula Ruotsalainen antaa parisuhdevinkkejä videosarjassa Paulan parisuhdevinkit.  Videopalstalla pohditaan tänä kesänä erityisesti talon rakentamista. Videot ovat nähtävillä Asuntomessuilla Konttikirkolla sekä Vantaan seurakuntien verkkosivuilla.

Lähde: Vantaan seurakunnat

 

 

Aiheet