Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Anglikaanipiispa: ”Vain kristinusko voi pelastaa Euroopan”

 

Photo: Wilberforce Academy.

Pakistanilais-englantilainen teologi Michael Nazir-Ali ottaa tuoreessa kirjoituksessaan kantaa Euroopan epävarmaan tilanteeseen.

Michael Nazir-Ali kirjoittaa Catholic Herald -verkkolehdessä 19. marraskuuta, että nykyistä Eurooppaa ja antiikin Rooman valtakuntaa yhdistää kyyninen suhtautuminen uskoon ja arvoihin sekä rappeutunut populaarikulttuuri, jossa mikä tahansa käy.

”Välitön mielihalujen tyydyttäminen ja loputon viihde eivät enää edistä nykyistä Euroopan selviytymistä, niin kuin ne eivät auttaneet antiikin Roomaakaan”, Nazir-Ali kirjoittaa.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Nazir-Alin mukaan Euroopan on löydettävä uudelleen se ”suuri kertomus”, jonka varassa voidaan päättää, mikä on totta, hyvää ja hyödyllistä. Marxismi ja fasismi toivat kansalle vain hirmuisia kärsimyksiä. Nyt Eurooppaa uhkaa uusi totalitaarinen ideologia, jota radikaali islam edustaa.

”Ihmispersoonan arvo, omantunnon kunnioittaminen, ihmisten tasa-arvo sekä vapaus uskoa ja ilmaista uskoaan julkisesti ilman syrjintää ja väkivaltaa ovat olennaisesti kristillisiä ajatuksia. Todella moniarvoinen tila voidaan taata vain näillä ajatuksilla”, Nazir-Ali kirjoittaa.

Hän korostaa, että yhteisen hyvän vuoksi nyt tarvitaan ”Galilean Mestarin” opettamaa palvelun, epäitsekkyyden ja uhrautumisen etiikkaa.

Michael Nazir-Ali on syntynyt Pakistanissa, ja hänellä on niin kristillistä kuin islamilaista perhetaustaa. Nazir-Ali toimi Rochesterin piispana Englannissa vuosina 1994–2009. Hän on teologian tohtori, erityisalanaan vertaileva uskonnonfilosofia. Nazir-Alilla on myös useampi kunniatohtorin arvo Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Lue Nazir-Alin kirjoitus kokonaisuudessaan tästä (englanniksi).

 
artikkelibanneri Uusi Tie