”Surffaamme Jumalan lähettämällä aallolla”

 

– Syy 24/7-rukousliikkeen leviämiseen on hyvin yksinkertainen: Jumala tekee sen! Juuri nyt hän laittaa omiaan rukoilemaan ympäri maailman. Kyse ei ole vain 24/7-rukousliikkeestä — tämä juttu on suurempi kuin mikään persoona, tuote tai brändi, 24/7-rukousliikkeen perustaja Pete Greig toteaa.

24/7-rukousliike on vielä varsin nuori kansainvälinen verkosto. Sen katsotaan alkaneen Englannissa vuonna 1999. Perusideana ovat rukoukselle omistetut huoneet, joissa rukoillaan 1–2 tunnin vuoroissa esimerkiksi viikon ajan.

– Elämme erityisiä aikoja. 24/7-rukousliikkeessä emme tee aaltoja vaan paremminkin surffaamme Jumalan lähettämällä aallolla — ja se on todella hauskaa! USA:ssa olemme parhaillaan innostamassa siihen, että 24/7-rukoushuone voisi olla jokaisessa yliopistossa ja tiedekunnassa. Tämä aloite nimeltään Campus America on eräs suurimmista ja innostavimmista asioista, joissa olemme olleet mukana. Ilmiö on leviämässä Kanadaan ja uskomme Jumalan Hengen synnyttämään liikkeeseen kampusalueilla ympäri maailman, Pete Greig kertoo Suomen Viikkolehdelle.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Euroopassakin rukoillaan

Greigin mukaan liberalismi ja uusi hyökkäävä ateismi yrittävät siirtää eurooppalaiset takaisin vuoteen nolla — jonkinlaiseen yhteiseen muistinmenetykseen.

– Kuitenkin jos kadotamme Jeesuksen, kadotamme identiteettimme ytimen kansoina ja jopa maanosana. Historia opettaa meille, että jokainen mittava Pyhän Hengen liikehdintä on alkanut rukouksesta. Siitä syystä olen innostunut nähdessäni Jumalan sytyttävän kansaansa rukoilemaan joka puolella Eurooppaa ja myös Suomessa. On vain ajan kysymys kunnes näemme valtavirran muuttavan suuntaa.

Rukous ja lähetys

Pete Greig on 24/7-rukousliikkeen kansainvälinen johtaja ja Holy Trinity Brompton -seurakunnan rukousjohtaja. Seurakunta on Alfa-kurssitoiminnan kehto.

– Alfa-toiminta ja 24/7-rukousliike sopivat saumattomasti yhteen. 24/7 on maailmanlaajuinen rukousliike, jossa uskotaan lähetykseen ja Alfa on maailmanlaajuinen lähetysliike, jossa uskotaan rukoukseen. Monet seurakunnat haluavat rakentaa 24/7-rukoushuoneen Alfa-kurssin ajaksi varmistaakseen sen, että koko kurssi seisoo tukevasti esirukouksen pohjalla.

Pete Greig tulee Vapaakirkon kesäjuhlille Helsinkiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hän on pääpuhujana kesäjuhlaperjantaina Helsingin vapaakirkossa järjestettävässä seminaarissa ja perjantai-iltana Helsingin jäähallissa pidettävissä kokouksissa.

 

 
Päivä artikkelibanneri syksy 2023