Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Yhteisvastuukeräys alkaa taas sunnuntaina

 

Pituushyppääjä Tommi Evilä lähti mukaan Yhteisvastuutalkoisiin. Margit Vuorenmaa on kiitollinen Mummon Kammarin vapaaehtoisista.

Ensi sunnuntaina, 1.2 käynnistyy vuosittainen yhteisvastuukeräys. Evankelis-luterilaisen kirkon suurkeräyksen kohteena ovat tänä vuonna Suurella sydämellä-vapaaehtoistoiminta ja Haitin lasten koulunkäynti.

Suurella Sydämellä on vapaaehtoisen auttamisen verkkopalvelu. Sen kautta on mahdollista ilmoittautua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin, joissa autetaan ahdingossa olevia lähimmäisiä. Sen kautta voi myös hakea apua itselleen. Tällä hetkellä verkosto toimii noin 30 paikkakunnalla.

Yhteisvastuukeräyksen avulla laajennetaan Suurella Sydämellä -verkoston toimintaa valtakunnalliseksi. Keräysvaroilla myös esimerkiksi tehostetaan uusien vapaaehtoisten rekrytointia ja koulutusta. Ulkomaan kohteena tänä vuonna on Haiti. Keräysvaroin tuetaan lasten ja nuorten koulutusta ja koulujen rakentamista.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Mikä on yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Joka kevät reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikelle keräyslistojen ja -lippaiden kanssa.

Tänä vuonna tamperelaisurheilijat tarttuivat Yhteisvastuu-haasteeseen ja lähtevät mukaan tekemään vapaaehtoistyötä. Helmikuun aikana Yhteisvastuun facebook-sivulla julkaistaan urheilijoiden videoita.

 

Kuva: Hannu Jukola