Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Teemarippikoulut kasvattavat suosiotaan

 

Rippikoululaisia leirillä Suvelassa. Kuva: Sanna Krook.

Perinteisen rippikoulun rinnalle on noussut suuri valikoima erityispainotteisia rippikouluja. Tarjolla on muun muassa kansainvälisiä leirejä ja Tee se itse -rippikoulu.

Rippikoulu on matka ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Sen aiheita ovat muun muassa Jumala, Jeesuksen ristintyö ja elämän tarkoitus. Rippikoulu käydään yleensä noin 15 vuoden ikäisenä.

Kirkko kuuntelee nuorten toiveita

Vaikka perinteinen, noin viikon mittainen leiri onkin edelleen suosituin tapa suorittaa rippikoulu, on teemarippikouluilla pastori Jari Pulkkisen mukaan oma paikkansa rippikoulutarjonnassa. ”On tärkeää, että kirkko on ajassa kiinni ja kuuntelee nuorten toiveita”, Pulkkinen kertoo Tampereen seurakunnan julkaisemassa artikkelissa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Tampereella järjestetään uusina vaihtoehtoina mediarippikoulu ja Tee se itse -rippikoulu. Mediarippikoulussa kristillistä uskoa käsitellään erilaisten medioiden avulla. Tee se itse -rippikoulun sisältöä leiriläiset pääsevät puolestaan toteuttamaan itse. He myös äänestävät leirillä käytettävistä opetusmenetelmistä.

Lähde: www.tampereenrippikoulut.fi

Kuva: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook