Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Virsivisa innosti lapset laulamaan

 

Virsivisaan osallistui 143 koulua ja 66 kuntaa/kaupunkia. Kuva: virsivisa.fi

Valtakunnallisen virsivisan voitti tänä vuonna Mikkolan koulun joukkue Vantaan Korsosta.

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä virsivisa keräsi 4500 kolmos- ja nelosluokkalaista laulamaan. Karsintavaiheiden kautta valikoitiin eri hiippakuntia edustavat kahdeksan joukkuetta finaaliin. Finaali oli osa Kouvolan Kirkkopäiviä.

Perinteisen virren veisuun lisäksi tehtävissä vaadittiin melodioiden tunnistamista ja virsien sisällön tuntemusta. Tuomariston puheenjohtajan, kirkkomusiikin kouluttaja Ulla Tuovisen mukaan taso oli tänä vuonna todella kova.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Virret kuvaavat iloa ja tunnetta

Voittajajoukkueeseen kuuluivat Iita Hietikko, Wilhelmiina Riihimäki ja Minja Vilpponen. Mukanaan heillä oli opettaja Anna Laakso. Tytöt olivat innostuneet virsien laulamisesta kovasti, ja kuvasivatkin niitä iloisiksi ja tunteellisiksi. Virsivisan tavoitteena onkin tutustuttaa lapset virsiperinteeseen ja virsien laulamiseen.

– Virsi antaa sanat kaikille ihmisenä elämisen ja kristittynä olemisen kokemuksille. Ilosta suruun. Pelosta kiitollisuuteen. Ja kaikkeen siltä väliltä. Siksi virsi on niin tärkeä, Virsivisan suojelija piispa Jari Jolkkonen korostaa virsien tärkeyttä koululaisille.

Toiselle sijalle finaalissa tulivat Kangasvarren koulun Taivaan linnut Luumäeltä ja kolmannelle Pikku Lihapullat Riihimäen koulusta Tuusulasta.

Virsivisan on Seurakuntien Lapsityön keskuksen kilpailu, jossa on mukana kirkkohallitus, PTK – poikien ja tyttöjen keskus ja Opetushallitus. Kilpailu toteutetaan osana koulu ja kirkko -yhteistyötä.

Lähteet: Kirkon tiedotuskeskus ja Virsivisan tiedote