Viisi ehdokasta ilmoittautui Inkerin kirkon piispanvaaliin – yksi vetäytyi pois

 

Piispa Aarre Kuukauppi (kuvassa vasemmalla) ja kirkon pääsihteeri Mihail Ivanov toimittamassa ehtoollista Inkerin kirkon kirkolliskokouksen jumalanpalveluksessa. Kuva: Liliann Keskinen

Inkerin kirkon pitkäaikainen piispa Aarre Kuukauppi on jäämässä eläkkeelle. Uusi piispa valitaan 19. lokakuuta.

Inkerin kirkon uusi piispa valitaan neljän Inkerin kirkon pastorin välillä. He ovat Pietarin lääninrovasti, Haapakankaan seurakunnan kirkkoherra ja Kelton seurakunnan pastori Ivan Hutter (s. 1971), kirkon pääsihteeri ja Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov (s. 1980), Teologisen Instituutin rehtori, Kupanitsan seurakunnan kirkkoherra ja Kelton seurakunnan pastori Ivan Laptev (s. 1979) sekä kirkon vikaari, Volgan rovastikunnan lääninrovasti ja Saratovin seurakunnan kirkkoherra Olav Pantshu (s. 1969). Alun perin piispaehdokkaiden joukossa oli myös kirkon kiinteistövastaava ja Raivolan seurakunnan kirkkoherra Aleksandr Kudrjavtsev (s. 1962), mutta hän on vetänyt hakemuksensa pois.

Inkerin kirkon nykyinen piispa Aarre Kuukauppi vihittiin piispaksi 20. tammikuuta 1996. Nyt hän on jäämässä eläkkeelle.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

– Olemme lähellä kirkon elämän huippuhetkeä, kun edessä on tärkeä valinta, joka vaikuttaa sekä lähivuosiin että kauas tulevaisuuteen. Herra kehottaa meitä kaikkia rukoilemaan, pohtimaan totuudessa ja Hengessä kirkon tulevaisuutta, sitä miten kirkon tulisi kehittyä ja miten sitä tulisi johtaa, Aarre Kuukauppi sanoi ylimääräisen kirkolliskokouksen saarnassaan 14. syyskuuta.

Myös toinen ylimääräinen kirkolliskokous järjestettiin 26. syyskuuta, jolloin muun muassa vahvistettiin lista, ketkä Inkerin kirkon papit ja diakonit saavat kirkolliskokouksen edustajien lisäksi äänestää piispanvaaleissa.

Inkerin kirkko on monikansallinen, yli 400-vuotias koko Venäjän alueella toimiva luterilainen kirkko. Sillä on tiiviit yhteydet Suomen ev.-lut. kirkkoon ja sen moniin järjestöihin.

 

MUOKATTU 3.10. KLO 22.07: Poistettu lause: ”Äänioikeutettujen joukkoon kuuluu myös 25 suomalaista Inkerin kirkon pappia ja diakonia.” Katso aiheesta lisää tästä.

MUOKATTU 4.10. KLO 8.53: Lisätty otsikkoon ”yksi vetäytyi pois” ja tekstiin tieto Kudrjavtsevin jäämisestä pois piispanvaalista.

 
Uusi Tie tutustumiskampanja 2021