Suomalaiset Inkerin kirkon papit eivät saakaan äänestää Inkerin kirkon piispanvaalissa

 

Piispa Aarre Kuukauppi Inkerin kirkon kirkolliskokouksessa. Kuva: Liliann Keskinen

Piispa Aarre Kuukaupin mukaan Inkerin kirkko on ollut yhteydessä kristittyihin juristeihin ja päätynyt toteamaan, että Suomen kansalaisten äänestäminen vaaleissa on mahdotonta.

Inkerin kirkon ylimääräisessä kirkolliskokouksessa 26. syyskuuta linjattiin, ketkä Inkerin kirkon papit ja diakonit saavat äänestää 19. lokakuuta järjestettävissä piispanvaaleissa. Tuolloin päätettiin, että äänioikeutettujen joukkoon kuuluu myös 25 suomalaista Inkerin kirkon pappia ja diakonia.

Tänään piispa Aarre Kuukauppi kuitenkin julkisti äänioikeutta selittävän kirjeen, jossa kerrotaan, että kirkko on ollut yhteydessä kristilliseen lakiasiainkeskukseen Moskovassa.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

”Juristeja konsultoituamme meille on tullut selväksi, että ne Suomen kansalaiset, jotka on vihitty diakonin tai pastorin toimeen Inkerin kirkossa, eivät voi äänestää Inkerin kirkon piispanvaaleissa”, Kuukauppi toteaa kirjeessään.

Kristittyjen juristien näkemys oli, että mikäli Suomen kansalaisia äänestää vaaleissa, Venäjän oikeusministeriöstä voidaan asettaa vaalien tulos kyseenalaiseksi. Tästä on juristien mukaan olemassa ennakkotapauksia.

”Tämän vuoksi joudumme ilmoittamaan, että Suomen kansalaisten äänestäminen vaaleissa on mahdotonta ja jopa haitallista kirkolle”, Kuukauppi kirjoittaa.

 
Uusi Tie tutustumiskampanja 2021