Vanhustenviikko näkyy seurakuntien toiminnassa

 

Kuvituskuva: Pixabay/Pasja1000

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään 6.10.-13.10. teemalla Varaudu vanhuuteen.

Valtakunnallista Vanhustenpäivää on vietetty 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Vanhustenpäivä ja -viikko ovat Vanhustyön keskusliiton käynnistämiä teematapahtumia.

Ulkoilua, luentoja, kahvituksia ja juhlia

Vanhustyön keskusliitto on kannustanut yhteisöjä ja järjestöjä järjestämään ohjelmaa Vanhustenviikolla. Monissa seurakunnissa haasteeseen on tartuttu ja tarjolla onkin monipuolinen kattaus ikäihmisille suunnattua ohjelma.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Espoon seurakunnissa Vanhustenviikkoa vietetään ulkoilun ja ulkoiluttamisen merkeissä. Vie vanhus ulos -tempauksessa kannustetaan seurakuntalaisia ulkoilemaan iäkkään ystävän, naapurin tai sukulaisen kanssa. Ulkoilun päätteeksi seurakunta tarjoaa pulla- tai kakkukahvit.

Lisäksi Espoossa on tarjolla Vanhustenviikolla ilmaista lounasta, luentoja ja konsertti. Espoon seurakuntien Vanhustenviikon ohjelmatiedot löytyvät www.espoonseurakunnat.fi.

Myös Oulun seurakunnissa järjestetään useita juhlatilaisuuksia teemaviikon aikana.

Koko Oulun yhteistä vanhusten viikon juhlaa vietetään Oulun yliopiston Saalastinsalissa perjantaina 11. lokakuuta. Oulun yhteisen vanhustenviikon juhlan järjestävät Oulun ev.lut. seurakunnat, Oulun kaupungin vanhustyö, Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Oulun seudun ammattiopisto ja Pokkitörmän Lions. Tiedot muista Vanhustenviikon tapahtumista Oulun seurakunnissa löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

Myös monissa muissa seurakunnissa on vanhustenviikolla ohjelmaa. Tiedot seurakuntien teemaviikon tapahtumista löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.

Vuoden vanhusteko-palkinto

Vanhustyön keskusliitto järjestää Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan ikääntyneille ihmisille ja heidän läheisilleen sunnuntaina 6.10.2019 Sodankylässä yhteistyössä Sodankylän kunnan ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Vanhustenpäivän pääjuhlassa julkistetaan Vuoden vanhusteon saaja. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto ovat sopineet yhteistyöstä, jonka mukaisesti vuosittain jaetaan Vuoden vanhusteko palkinto suuruudeltaan 5.000 euroa. Palkintoa on jaettu vuodesta 2008 alkaen.