Vuoden kristillinen kirja 2019 -tittelistä kisaa kaksi kustantajaa ja yksi omakustanne

 

Vuoden kristillinen -kirja 2019 kilpailun finalistit on valittu. Kuudesta finalistista kolme on Päivä Osakeyhtiöltä ja kaksi Perussanomalta. Kuudes finalistiteos on Jukka Hautalan omakustanne.

Vuoden kristillinen kirja 2019 -kilpailun finalistit on valittu. Loppukilpailuun selvisi kolme elämäkertaa, kaksi teologista teosta ja yksi sielunhoidollinen kirja.

Finalistien joukossa on myös yksi aikaisemmin kilpailun voittanut kirjailija. Saara Kinnusen kirja Isän kaipuu valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 2016.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Teokset Vuoden kristillinen kirja 2019 -loppukilpailuun seuloi Kristilliset kustantajat ry:n valitsema esiraati. Tänä vuonna raatiin kuuluivat Helsingin yliopiston kirjastonhoitaja Seija Karvanen, Suomen Pipliaseuran yhteyspäällikkö Tuija Numminen ja kirjakauppias Päivi Pohjola sekä puheenjohtajana Kristillisen kustantajat ry:n hallituksesta Yrjö Rossi.

Kilpailun finalistit ovat:

  1. Maarit Eronen ja Jane Jones, Kadun kukka. Prostituutiosta vapauteen, Päivä Osakeyhtiö
  2. Jukka Hautala, Seitsemän kertaa seitsemän. 49 sanaa Raamatusta, kristinuskosta ja kulttuurista, Omakustanne
  3. Saara Kinnunen, Äidin ikävä, Perussanoma Oy
  4. Sinikka Klemettilä, Pianomies Hillel Tokazier,Päivä Osakeyhtiö
  5. Juho Sankamo, Alkukirkon salaisuus,Perussanoma Oy
  6. Tapani Sopanen, Juhani Huotari. Vainotun kristityn asiamies,Päivä Osakeyhtiö

Palkintoehdokkaat julkistettiin 4.10. Turun kansainvälisillä kirjamessuilla.

Kilpailun voittaja sekä yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan kauppakeskus Triplan Fokuksessa  järjestettävässä yleisötilaisuudessa 27.10. klo 13.00. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna toimittaja Sanna Ukkola.

Myös tänä vuonna järjestetään yleisöäänestys, jossa on mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa Vuoden kristilliseksi kirjaksi. Yleisöäänestys Turun kirjamessuilla 4.-6.10., Helsingin kirjamessuilla 24.-26.10. ja yhdistyksen internet-sivuilla www.vuodenkristillinenkirja.fi

Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin kaikille kustantajille, voittaja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.