Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Verkkoviestintä haastaa kirkon

 

Sosiaalinen media on keskeinen osa nykypäivän viestintää.

Sanan Suvipäivien aattona järjestetyssä seminaarissa keskusteltiin kohtaamisesta verkossa.

Vivamossa tänä viikonloppuna vietettävät Sanan Suvipäivät alkoivat evankelioimisseminaarilla Lähellä – kohtaamisia verkoissa. Seminaarissa pohdittiin tiedottamisen ja verkkoviestinnän kehittymistä, ja kuinka kirkon olisi siihen reagoitava saavuttaakseen ihmisiä evankeliumille.

Viestinnällinen haaste verkossa syntyy Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäen mukaan siitä, että jokainen etsii tietoa netistä omien kiinnostustensa mukaan. Kaikki eivät seuraa samoja medioita ja verkossa täytyy viestiä useilla eri tavoilla eri kanavilla.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Facebookin ei tarvitse olla vain väline, jonka kautta luodaan vasta mahdollisuudet ”oikeaan kohtaamiseen”. Yhteys voi syntyä jo verkossa ja ihmiset saavat näistä yhteyksistä todellista ja aitoa tukea elämäänsä, Karhumäki sanoo muistuttaen, että myös verkossa käydyt keskustelut ohjaavat ihmisiä lähemmäs Jumalaa.

Evankeliointi vaatii kohtaamisen

Seminaarin avauksessa puhui Agape Europe -järjestön johtaja, espanjalainen Javier Garcia. Hän kuvasi näkymiä Euroopan evankelioimiseen ja hengelliseen tilaan.

– Tämän maailman maallistuneimman maanosan ihmisten keskuudessa on jälleen kasvava kiinnostus hengellisiä asioita kohtaan. Kristinuskon sanomalla, evankeliumilla, on todelliset mahdollisuudet maanosamme tavoittamiseksi Jeesukselle. Meillä on toivoa, Garcia huomautti.

Garcia kuvasi nykyihmisten etsivän omaan elämäänsä hyviä asioita suhteiden ja yhteisöiden kautta. Hän muistutti, että kristityillä on mahdollisuus näiden suhteiden luomiseen ja yhteisöjen rakentamiseen. Kristityt voivat näyttää tien seurakuntayhteisöön ja Jumalan yhteyteen.

Koulutusjohtaja Mikko Matikainen rohkaisi Luukkaan evankeliumin 10. luvun pohjalta nousevan toimintatapaan ihmisten kohtaamisessa.

– Se on yksinkertainen elämäntapa, jossa opetellaan aktiivisesti siunaamaan ja rukoilemaan ihmisten puolesta ja luodaan aitoja ystävyyssuhteita. Autetaan missä mahdollista, ja kun tilaisuus tulee, kerrotaan Jeesuksesta.  Yksinkertainen, malli on käytännössä osoittautunut yllättävän toimivaksi, Matikainen vakuutti.

Kansan Raamattuseura on myös tuonut verkkoevankelioimeen uudeksi työkaluksi  Mystory.me-nettisivuston. Suomenkielinen sivusto avattiin helmikuussa.

Lähde: Kansan Raamattuseura
Kuva: Pixabay/geralt