Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vapaakirkon hallituksessa uutena puheenjohtajana aloittavalla Pihlajamäella on vankka kokemus kirkon päättäjänä

 

Suomen Vapaakirkon hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi neljäksi vuodeksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki.

Seinäjokelainen Jaakko Pihlajamäki on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri pääaineinaan kansantaloustiede, valtio-oppi ja laskentatoimi. Hän on ollut Vapaakirkon hallituksessa varajäsenenä vv. 2004–2006 ja varsinaisena jäsenenä vuodesta 2006. Uusi puheenjohtaja aloittaa tehtävässään 1.1.2016.

Jaakko Pihlajamäki kiitti syyskokousta selvästi liikuttuneena.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Tunnekuohu tässä tulee, vaikka osasin tilanteeseen varautua. Hyvin lämpimästi kiitän luottamuksesta, jonka annoitte. Kun lupauduin ehdolle, ajattelin, että jos tämä on Herrasta, hän aukoo ovia, jos ei ole, Herra panee ne kiinni.

– Ilman Pyhän Hengen apua en pysty mihinkään. Sulkeudun esirukouksiin. Sekä minä että muut valituiksi tulevat tarvitsemme teidän rukouksianne, Jaakko Pihlajamäki sanoi kuulijoilleen Vapaakirkon syyskokouksessa.

Almgrén on ollut luotettava vastuunkantaja

Vapaakirkon hallituksen väistyvä puheenjohtaja oik.lis., varatuomari Markku Almgrén kiitti Vapaakirkon vastuullisia ja seurakuntien edustajia vaivannäöstä kotikirkon hyväksi. Lisäksi hän kiitti seurakuntia 15 vuoden luottamuksesta ja esirukouksista. Hän on ollut kirkon hallituksessa vuoden varajäsenenä, kuusi vuotta jäsenenä ja kahdeksan vuotta hallituksen puheenjohtajana.

Almgren_puhe

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen puolestaan kiitti Almgrénia erittäin hyvästä työyhteydestä.

– Vapaakirkon puolesta esitän sinulle kiitokset merkittävästä ja pitkästä työstäsi Vapaakirkon hallituksen jäsenenä ja sen puheenjohtajana. Se on tehty luottamustoimena, oman ammattityösi, paikallisessa seurakunnassa tapahtuneen toiminnan ja perhe-elämän keskellä.

– Olet antanut paljon aikaasi ja osaamistasi Vapaakirkon hyväksi. Vuosiin on mahtunut monenlaista, myös henkisesti hyvin kuluttavaa ja sinuun henkilökohtaisesti kohdistuvaa, mitä tällaisissa tehtävissä ei voi välttää.

– Olet pitänyt sydämestäsi ja asenteistasi huolta — uskon siihen liittyneen rukousta ja itsensä tutkimista. Mutta olet säilyttänyt hyvän omantunnon, uskon ja toivon. Arvostamme sitä, Hannu Vuorinen sanoi.

Teksti: Merja Pitkänen
Kuvat: Markku Pitkänen

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024