Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkkoherra Teijo Peltola on valittu Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajaksi

 

Teijo Peltola on toiminut aiemmin Tammelan seurakunnan kirkkoherrana ja Senegalissa lähetys- ja kehitysyhteistyössä. KUVA: Ari Kujamäki

Peltola haluaa liikkeen olevan jatkossakin selkeästi lähetysjärjestö, joka identiteettisensä mukaisesti pitää rohkeasti evankeliumia esillä.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys on kutsunut kirkkoherra Teijo Peltolan järjestön apulaislähetysjohtajan tehtävään. Peltola aloittaa Kansanlähetyksen palveluksessa 1.5.2016.

Peltola on toiminut Tammelan seurakunnan kirkkoherrana vuoden 2009 alusta lähtien. Hän on työskennellyt myös Suomen Lähetysseuran kautta Senegalissa 11 vuotta lähetys- ja kehitysyhteistyön tehtävissä. Peltola toimii lisäksi Wycliffe Raamatunkääntäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana.

KRS Krito 10.-23.6.

Hän arvostaa saamaansa kutsua Kansanlähetyksen työntekijäksi ja näkee tulevan tehtävänsä mielenkiintoisena ja samalla haastavana. Peltola teki valinnan rukoillen, avoimena Jumalan johdatukselle.

– Usein on mieleeni noussut Psalmin 25 rukous: ”Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi”. Johdatus on kulkemista askel askeleelta.

Peltolan mielestä apulaislähetysjohtajan tehtävässä kiteytyy hyvin paljon sitä kokemusta, jota hänelle on tähänastisen työuransa ja elämänsä aikana karttunut.

– Minulla on riittävä kokemus lähetystyöstä ja kansainvälisistä tehtävistä, riittävä herätysliikkeen ja viidennen herätysliikkeen tuntemus sekä esimiestyökokemus.

 

”Tulen palvelemaan”

Teijo Peltola aikoo aluksi perehtyä rauhassa Kansanlähetyksen työhön eikä aloita tehtäväänsä valmiit ratkaisut edellä.

– Tulen palvelemaan Kansanlähetystä.

Hän haluaa liikkeen olevan jatkossakin selkeästi lähetysjärjestö, joka identiteettisensä mukaisesti pitää rohkeasti evankeliumia esillä Jeesuksesta Kristuksesta. Peltola näkee myös tärkeäksi sen, että järjestöllä on hyvät ja toimivat kumppanuudet niiden kirkkojen kanssa, joiden kanssa tehdään yhteistyötä.

Uutta apulaislähetysjohtajaa valitsemassa olleen Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtajan Tuomo Heikkilän mukaan tehtävään haettiin erityisesti johtajapersoonaa. Myös Peltolan mittava kokemus kirkon työstä sekä lähetys- ja järjestötyöstä vaikuttivat valinnan taustalla.

– Henkilönä hän on hyvin rauhallinen ja sydämellinen. Vakaan kristityn olemus herätti syvää luottamusta.

Kansanlähetyksen nykyinen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden 2016 syksyllä. Teijo Peltolan tehtävänimike toukokuun alusta lähtien on kotimaisen ja ulkomaisen työn osaston osastonjohtaja. Hän vastaa apulaislähetysjohtajan tehtävistä 1.6.2016 alkaen. Kansanlähetyksen lähetysjohtajana jatkaa pastori Mika Tuovinen.

 

 

 

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie