Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vanhan kirkkopuiston historia näkyy hautojen kunnostamisessa

 

Jo vuoden 1710 paiseruttoepidemian aikana Vanhan kirkkopuiston tienoille haudattiin yli tuhat helsinkiläistä. Tänä kesänä hautakiviä aiotaan kunnostaa.

Alue toimi virallisena hautausmaana 1700- ja 1800-lukujen taitteessa, jonka ajoilta puistossa on edelleen joitakin hautakiviä. Niitä ei vaurioita puistossa oleilevat ihmiset, vaan kasvavien puiden juuret. Tänä kesänä hautakiviä aiotaan kunnostaa.
Rakennusviraston puistovastaava Päivi Apajalahti kertoo, että puistossa aikaansa viettävä väki korkeintaan nojailee hautakiviin tai istuu niiden päällä. Hän kuitenkin toivoisi myös jonkinlaista kunnioitusta vanhoja hautoja kohtaan.
– Tietysti jotain kunnioitusta odottaisi eikä ainakaan korkeisiin kiviin kannata kauheasti mennä nojailemaan, Apajalahti toteaa Ylelle.

Rakennusvirasto joutuu jatkuvasti valvomaan, etteivät huonokuntoiset hautakivet aiheuta vaaraa puistossa kulkeville ihmisille.
Hautamuistomerkit ottavat kesän jälkeen paikkansa puistossa entistä ehompina, kun kunnostustyöt on saatu loppuun.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Lähde: Yle.fi
Kuva: Wikimedia Commons