Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kutsumus saa Päivi Räsäsen jaksamaan työssä

 

Päivi Räsänen tekee työtään Herralle, ei vain ihmisille. KUVA: SUSANNA SARIMAA

Päivi Räsäsellä on takanaan kaksi vuosikymmentä eduskunnassa. Nyt hän on luopunut sisäministerin ja pian myös kristillisdemokraattien puheenjohtajan tehtävästä.

Räsänen huomaa olevansa edelleen innostunut työstään, ja voimakas vaikuttamisen halu ei ole kadonnut. Edessä oleva oppositiopolitiikka tarjoaa tilaisuuden puolueelle uudistumiseen.

– Meillä on mahdollisuus kirkastaa puolueen linjaa. Viimeiset neljä vuotta ovat olleet tosi raskaita, eikä ole ollut aikaa tehdä omia poliittisia ohjelmia. Puolueelle tekee hyvää olla välillä hallituksessa ja oppositiossa.

KRS Krito 10.-23.6.

Puoluejohtaja on kiitollinen Jumalalle vuosista, jotka sai toimia sisäministerinä ja kristillisdemokraattien vetäjänä. Hän kokee sen ihmeellisenä johdatuksena, että ovet avautuivat neljä vuotta sitten hallitustyöhön. Samoin hän ajattelee koko urastaan, koska ei olisi alle 30-vuotiaana voinut kuvitella olevansa politiikassa mukana. Lääkäriksi valmistuttuaan hän näki tulevaisuutensa tutkijana, mutta tie kulkikin toiseen suuntaan.

– Mieheni Niilo ensimmäisen kerran totesi, että minun pitäisi pyrkiä eduskuntaan.

Räsäselle kutsumus politiikkaan on syvimmiltään sitä, että hän haluaa olla taistelemassa kristillisten arvojen puolesta ja tekemässä työtä lähimmäisten ja heikossa asemassa olevien parhaaksi.

– Kutsumustietoisuus vaikuttaa niin, että tekee työtä Herralle eikä ihmisille ja yrittää kaiken, minkä pystyy ja osaa.

Sisäministerinä Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaaminen oli haaste ”yhdelle pienelle naiselle”, kuten Räsänen tehtäväänsä kuvaa. Hän yllättyi siitä, miten paljon aikaa meni opiskeluun, kun paksuja lakimietintöjä joutui kahlaamaan läpi.

– Lääkiksessä ja ylioppilaskirjoituksiinkaan ei ole tarvinnut niin paljon opiskella, kuuden laudaturin nainen toteaa.

 

Evankeliumi esille

Päivi Räsänen iloitsee niistä tilanteista, joissa saa pitää evankeliumia esillä. Joskus julkisuudessakin häneltä on kyselty uskosta ja mitä se hänelle merkitsee.

– On tärkeää, että voi puhua evankeliumista ja armosta, siitä, mitä Jeesus on puolestani tehnyt ristillä. Olen halunnut rohkeasti käyttää uskonnonvapautta.

Opiskeluaikoina Räsäsellä olikin voimakas kutsu evankeliointityöhön. Hän kierteli ystäviensä kanssa opiskelijoiden ovilla ja kävi puistoissa narkkarien ja kadun ihmisten kanssa keskustelemassa. Polte sisältä ei ole vieläkään sammunut.

– Ehkä nyt on tilaa enemmän evankeliumin esillä pitämiselle, tavalla tai toisella. Mielenkiinnolla odotan, mitä Jumala eteen avaa.

 

Päivi Räsäsen haastattatelu jatkuu Uusi Tie -verkkolehdessä. Juttu luettavissa tästä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie