Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

”Parhainta lahjoittamista on sellainen, mistä ei tiedä kukaan muu”

 

Timo Laaninen kommentoi facebook sivullaan Juha sipilän pyyntöä

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kommentoi facebook-seinällään pääministeri Juha Sipilän pyyntöä, että hyvätuloiset leikkaisivat palkkojaan vapaaehtoisest

Sipilä kertoi A-studion haastattelussa saaneensa sähköpostiinsa jo muutamia lupauksia, mutta hän toivoo, että niistä ilmoitettaisiin myös julkisesti.

”Teologian opiskelijana yhdyn kritiikkiin sen verran, että parhainta lahjoittamista on sellainen lahjoittaminen, josta ei tiedä kukaan muu kuin lahjoittaja itse. ”Kun annat almun, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea tekee, jotta hyvä tekosi pysyisi salassa.” (Matt. 6:3-4)” Laaninen kommentoi 9.6.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Pyyntö herätti paljon keskustelua

Sipilä osoitti ”kohtuuden viestin” niille, joilla ei ole työaikaa ja jotka päättävät itse omista eduistaan. Hänen mukaansa hän, Alexander Stubb ja Timo Soini lupaavat leikata palkkojansa samassa suhteessa muiden talkoisiin ilmoittautuvien kanssa.

”Palkansaajajärjestöjen johtajien ja talousasiantuntijoiden kommentit osoittavat, että yritysjohtajat eivät kerta kaikkiaan voi tehdä oikein. Jos he alentavat palkkojaan, on se niin väärin kun verotulotkin pienenevät. Eli heidän palkkojaan pitäisi oikeastaan korottaa niin verotulojakin kertyisi enemmän. Ja lahjoittaminen hyviin tarkoituksiin se vasta hirveä vääryys onkin. Juha Sipilä on tainnut saada aikaan itse asiassa merkittävimmän arvokeskustelun Suomessa pitkiin aikoihin vaatiessaan eliitiltä kohtuuden viestejä. ” Laaninen kirjoittaa.

Laanisen puheissa on perää, sillä Sipilän pyyntö on herättänyt paljon kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet ovat tuohtuneet siitä, että rikkailta kysytään ja köyhiltä viedään väkisin.

– Meidän on vaikea leikata hyväosaisilta, koska valtio ei maksa juuri mitään etuisuuksia paremmin pärjääville, Sipilä totesi A-studion haastattelussa.