Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Väkivaltaiseen islamiin turhautuneet kurdit etsivät vastauksia kristinuskosta

 

Moni kurdi on kyllästynyt väkivaltaan. KUVA: James Gordon/ www.wikimedia.org

Amerikkalaisen avustusjärjestön Christian Aid Missionin mukaan Pohjois-Irakin alueella on herätystä.

Amerikkalaisen avustusjärjestön Christian Aid Missionin 29. lokakuuta julkaisemassa uutisessa kerrotaan Pohjois-Irakin alueella tapahtuneista kurdien kääntymisistä kristityiksi. Ilmiötä nimitetään herätykseksi. Järjestön mukaan Isisin väkivaltaan turhautuneet ihmiset kaipaavat elämäänsä uusia vastauksia ja Raamatut ovat muuttaneet monen elämän.

 
Uusi Tie tavoitti Pohjois-Irakissa sijaitsevalla Kurdistanin autonomisella hallintoalueella toimivan avustustyöntekijän. Hän ei pysty vahvistamaan herätystä kurdien parissa. Turvallisuussyistä hän vastaa nimettömänä.
— En ole tietoinen sellaisesta ilmiöstä. Vieraillessani useissa pakolaisleireissä, en ole törmännyt joukkokääntymyksiin. Sen sijaan yksittäisiä ihmisiä on kääntynyt kristityiksi. Tämä on käynyt ilmi keskustellessani heidän kanssaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

 

Tästä huolimatta Kurdistanissa on havaittavissa avoimuutta evankeliumille.
— Ilmapiiri on paikoitellen erittäin avoin, mutta kaikki ovat tietoisia siitä, että kääntyminen kristityksi on erittäin vaarallista.
Avustustyöntekijä vahvistaa, että alueella jatkunut väkivalta on saanut ihmiset pohtimaan suhdettaan islamiin. Moni on kyllästynyt islamiin ja tämän he uskaltavat kertoa myös julkisesti. Isisin ja islamin suhteesta mielipiteet eroavat.
— Osa sanoo, että Isis ei ole todellista islamia, ja toiset taas arvioivat, että Isisin toiminnassa näemme mitä islam oikeasti on. Tästä on kuitenkin vielä todella pitkä matka uskon vaihtamiseen, hän huomauttaa.

Kristinuskosta puhumista rajoitetaan

 
Avustustyöntekijä muistuttaa, että avoin evankeliointi on alueella ehdottomasti kiellettyä ja ihmisiä valvotaan tarkasti. Jopa pakolaisleireillä valvontaa hoitaa poliisin lisäksi uskonnolliset valvojat. Parlamentti on puuttunut lujalla kädellä ulkomaisten toimijoiden kristillisen kirjallisuuden jakamiseen, eivätkä alueen historialliset kristilliset kirkot jaa kirjallisuutta omassa avustustyössään.

 
Christian Aid Missionin uutisessa kerrotaan shariaa opettavasta korkeakoulusta, jonka opettaja järjesti uskontoja vertailevan kurssin valmentaakseen opiskelijat käännyttämään kristittyjä muslimeiksi. Tätä tarkoitusta varten hän pyysi ulkomaiselta avustustyöntekijältä 21 Raamattua. Seuraavien kuukausien aikana viisi opiskelijaa vakuuttui Raamatun äärellä ja kääntyi kristityiksi. Uuden Tien tavoittaman avustustyöntekijän mukaan tämä on mahdollista.

 
Hän huomauttaa, että ihmisten paetessa Eurooppaan kääntymyksestä seuraava uhka vähenee merkittävästi. Samalla valekääntymysten riski kasvaa.
— Meiltäkin on kyselty, saako Euroopasta helpommin oleskeluluvan, jos kääntyy kristityksi. Silloin on vaikea arvioida, kumpi on suurempi motiivi: saada oleskelulupa vai kääntyä kristityksi. Olemme vastanneet heille, että kääntyminen ei vaikuta luvan saantiin, sillä Euroopassa ei toimita niin.

 
Kylvaja artikkelibanneri