Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Suhtautuminen arabeihin tulee kiristymään Ranskassa”

 

”Tuntuu siltä, että Ranska on sodassa miltei näkymätöntä vihollista vastaan”, sanoo Patrick Doiteau. Kuva: FreeFoto.com

Ranskassa arabiankielistä televisiotyötä tekevät Marja-Liisa ja David Ezzine kertovat lauantain järkyttyneistä tunnelmista:

– Monet silmät täyttyivät kyynelistä lauantaiaamuna, jolloin suurin osa kansasta kuuli Pariisissa tapahtuneesta joukkomurhasta. Tapahtuma kosketti monia todella henkilökohtaisella tavalla. Kuka tahansa olisi voinut olla yksi 128:sta henkensä menettäneestä tai joku yli 250:stä sairaaloissa hoidettavista vakavasti loukkaantuneista, kertoo Medialähetys Sanansaattajien lähetystyöntekijä Marja-Liisa Ezzine.

Ranska elää tällä hetkellä presidentti Francois Hollanden julistamassa kansallisessa hätätilassa. Marja-Liisa Ezzinen mukaan hätätila on julistettu Ranskaan vain kahdesti vuoden 1955 Algerian sodan jälkeen eikä kertaakaan koko maahan.

KRS Krito 10.-23.6.

– Suhtautuminen arabeihin ja muslimeihin tulee kiristymään Ranskassa. Tämä saa heidät hakeutumaan yhä enemmän omiin yhteisöihinsä. Se taas mahdollistaa heidän radikalisoitumistaan. Toivon todellakin, että emme päädy täällä ns. kylmään sotaan, hän huokaa.

Marja-Liisa ja David Ezzine ovat olleet Sansan työssä Ranskassa vuodesta 1982.

”Me emme lannistu”

– Tuntuu kovin turvattomalta, pelottaa. Asun omassa maassani, mutta joudun elämään ahdistuneena. Tuntuu siltä, että Ranska on sodassa omien rajojensa sisällä. Maani on sodassa miltei näkymätöntä vihollista vastaan, kertoo Marseillen lähellä asuva Patrick Doiteau.

Hänen vaimonsa Anne-Marie Doiteau jatkaa:

– Haluan edistää ihmisoikeuksia. Jokaisella on lupa omaan uskontoonsa ja tapoihinsa. Ranska on taistellut ja taistelee näiden vapauksien puolesta. Meitä ei voi pelotella tällaisin keinoin. Minulle on turha puhua islamistien suvaitsevaisuudesta. Me emme lannistu tällaisen uskonnon edessä.

ISIS on ilmaissut olevansa Pariisin perjantaisten terrori-iskujen takana.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa