Vähävaraisten joulujuhlaan odotetaan 1500 vierasta

 

Vapaaehtoinen Outi Pyy (kesk) tarjoili jouluruokia Heikki Hurstin järjestämässä joulujuhlassa Töölön kisahallissa Helsingissä jouluaattona 2014. LEHTIKUVA/ Antti Aimo-Koivisto.

Heikki Hurstin johtama Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n Perinteinen joulujuhla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa.

Uusi tila tulee tarpeeseen, sillä edellisvuosina joulujuhla on järjestetty Töölön kisahallissa, joka on käynyt ahtaaksi. Tulijoita on paljon.
— Edellisvuosina kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet mukaan ja olemme joutuneet käännyttämään osan ovelta. Messukeskuksessa meillä on kapasiteettia ottaa vastaan 2000 joulun juhlijaa. Odotan vähintään 1500 osallistujaa juhlaan.

 

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

 

Ovella kaikki toivotetaan tervetulleeksi, eikä Kela-kortteja kysellä.
—Suur-Helsingin alueella on paljon yksinäisiä. Monella olisi halu laittaa joulua, mutta ei pysty siihen, Hursti huomauttaa.
Jouluaattona järjestettävään juhlaan saapuvat esiintymään Paula Koivuniemi ja naisduo Cat Cat. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu tervehtimään juhlaan osallistuvia. Hurstin laupeuden työ on tunnettua ja se nauttii arvostusta. Esiintyjiä ei tarvinnut houkutella mukaan.
— Saimme vastaukset lähes välittömästi. Jokainen vastasi tulevansa ilomielin mukaan.

 
Joulujuhlan järjestelyistä vastaa noin 120 vapaaehtoisen joukko. Osa auttaa paikan valmisteluissa jo aatonaattona ja jouluaattona vapaaehtoiset huhkivat juhlan onnistumiseksi noin kahdeksantuntisen päivän. Yritysten lahjoittaman ruoan lisäksi juhlijat saavat mukaansa ruokakassin. Juhlassa on tarjolla myös hengellistä antia jouluevankeliumin, laulujen ja puheen muodossa.

 
Yhdistys jakaa ruoka-apua vähävaraisille kahdesti viikossa Helsinginkadun toimipisteessä. Heikki Hurstin kymmenvuotisella toimikaudella ruoka-avun tarve on kasvanut.
— Aloittaessani hakijoita oli 300 päivässä. Nyt määrä vaihtelee 3000:n molemmin puolin.
Hän arvioi, että vähävaraisia on enemmän kuin kymmenen vuotta sitten ja työn medianäkyvyys on madaltanut kynnystä tarttua apuun.

 
Kylvaja artikkelibanneri